Real Time Analytics

Livet På En Kant

Provridning idag

Publicerad 2012-01-29 10:07:30 i Vanlig vardag,

Om en timme kommer det en tjej som ev ska bli medryttare. Jag känner mig lagom på topp när jag har sovit ungefär 5 timmar. Jag försov mig i morse. Egentligen skulle det bara ha varit 4 timmar jag sov. Som tur var verkar kroppen ha ställt in sig på utsläpp för jag vaknade av mig själv, jag undrar vad som hände med klockan.

Igår när jag jobbade kände jag mig inte på topp. Det krävs en upphöjning av min nivå. Om jag ska vara ärlig hade jag behövt en helgs ledighet. Det är faktiskt så att förutom julhelgen så är det bara en enda helg sedan mitten på november som jag varit helledig. Både ni och jag förstår att det är lite lite, men jag säger som aldrig nej. Dessutom känns det som en trygghet att veta att man får in mer pengar nästa månad och då vill jag jobba på.

Det skulle vara perfekt med medryttare. Jag är lite osäker på om den här tjejen vill rida två eller tre dagar. En medryttare som ville rida tre dagar skulle vara perfekt både för Norton, plånboken och mig. Igår red jag honom i ridhuset och han gick kalasbra. Det känns att jag ridit någon dressyrlektion och jag fick till formen på honom lägre och han fick väldigt bra ryggverksamhet på en gång. Nu red jag väldigt, väldigt kort stund eftersom han är gammal och inte i kondition, men en kort stund i bra form är kanon. Korta lite intensivare pass är det jag kör på och än så länge har jag haft hållbara och friska hästar.

Jag ska ge både Ante och Norton lite kraft nu, jag pratar inte mycket, men jag ser att båda tappat lite i vikt och de var inte jättefeta innan. Norton har ju precis blivit lagom i hull igen. Problemet med Norton är att han blir så knäpp(pigg) av kraft och då måste han verkligen ridas hela tiden. Börjar tjejen som kommer idag så är det nog lugnt. Fungerar inte det att ge kraft kanske jag kan köpa lucern istället som extramat. Jag vill helst inte ha mat som ska blötläggas på vintern och jag är faktiskt inte så förtjust i lucern. Det kanske bara är för att jag inte fodrat med det så mycket. För er icke hästbitna är det en sorts gräs som man kan köpa hackad i små grässtrån eller i pelleterad form. Den pelleterade lucernen sväller och måste stå blötlagd en stund innan. Norton är gammal och har lite slitna tänder så jag vill gärna ge pelleterad, men då något som inte behöver svälla och stå blötlagd länge. Det fryser liksom på vintern. Då kan han få i sig näring även om tänderna börjar vara lite slitna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela