Real Time Analytics

Livet På En Kant

My superstar Ante - dagens ridpass i detalj

Publicerad 2012-01-23 22:27:55 i Ante,

Ante är som vanligt en klippa. Idag gick vi ner i ridhuset och han var lugn. Jag vet inte om han har träningsvärk. Om jag ska vara ärlig har jag satt lite hårdare träning än jag tror passar honom. Det känns sådär både och att ha gjort det. Jag är alltid orolig att träningsintensiteten ska bli för hög för vad leder, senor och ligament klarar. Nu hänger ju det ihop med att de får slitage när musklerna inte längre orkar jobba. Bättre förklaring får inte ni av mig här på bloggen. Ni får plugga in de bitarna själva. Idag kändes han spak så det blir lite lugnare någon dag nu och jag tror att lite hårdare underlag kommer att passa honom de dagarna.

Idag fortsatte vi att jobba med formen och jag tycker att han är himla duktig. Ett problem som jag upplever med honom är att han lägger mig på vänster sida hela tiden. Det gör att jag inte kan få honom att bära sig  på det inre bakbenet i höger varv. Jag jobbar på det och är medveten om problemet. Huvudsaken är att det går att få till bättre och bättre. Vi jobbar också vidare med att göra några steg sidvärts här och där.

Idag vet jag inte vad jag ska säga om traven. Den kändes bra, men jag tycker att han blev väldigt lång och liksom lite gungig. Nu är det jag kallar för gungig något bra eftersom det är när han använder ryggfilén väldigt bra. Ni vet longisimmus dorsi(är ni hästnörd och inte vet vad det är - kolla upp det omg), är lite osäker på stavningen om det är ett eller två m.

Han arbetade på väldigt bra och vi fick även in öva styra mellan mer än en ponny samtidigt. Det är mycket bra träning. Det är inte alls så lätt som ni tror och det krävs både erfarenhet och talang. Ponnyer har nämligen en förmåga av att vara överallt samtidigt och på en häst som inte svänger omg när man ber den gäller det att hålla tungan rätt i munnen samtidigt som man har både ögonen framåt och de i nacken öppna och vakna.

Nu är det dags att sova. Imorgon är det lite  tidigare som gäller eftersom jag har lite att göra i stallet innan jag åker till jobbet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela