Real Time Analytics

Livet På En Kant

Embryotransfer

Publicerad 2012-01-03 18:56:12 i Vanlig vardag,

Jag har funderat ett tag på detta och den senaste tiden har vissa saker som hänt runtomkring gjort att jag kommit ett steg närmre. När det gäller sådana här saker råder det delade meningar, det vet jag. Senaste tiden är väl att ta i. Det är mer så att de senaste dagarna har jag funderat en hel del på det hela.

Nu till saken då. Lite jobbigt är det för att jag själv lider av dubbelmoral när det kommer till den här frågan.

Jag tänkte helt enkelt leasa ut MB för embryotransfer, om det nu är möjligt. Ja, ni kanske trodde att det var jag själv som tänkte något sådant, men det kan ní ju fetglömma. Nu pratar vi häst. I Sverige vet jag att det tidigare varit förbjudet, att man senare kunde söka dispens, men hur det är just idag det vet jag faktiskt inte. Jag har googlat lite och inte hittat någon information som hjälpt mig vidare.

Min tanke var att hitta ett travsto som behöver en mottagare. MB har flera fördelar bla att hon lätt blir dräktig, första insemingeringen båda gångerna. Visserligen provade jag en gång när hon hade Ante vid sidan och hon inte blev dräktig. Nu rådde vissa andra omständigheter just då som jag tror var påverkande faktorer. För det andra är hon en väldigt bra mamma och ger sina föl väldigt bra mentalitet.

Det jag i första hand vill ha till henne är ett travsto och att hon är kvar på samma plats. Eftersom det dock är lite kontroversiellt med det här måste jag höra mig för lite mer. Jag skulle aldrig kunna göra en embryotransfer för en häst till mig själv då det skulle kännas fel. Däremot för någon annans räkning skulle jag kunna göra det. Dubbelmoral? Vet inte, men så ligger det till iaf.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela