Real Time Analytics

Livet På En Kant

Om den lilla olyckan i morse då

Publicerad 2012-02-28 12:53:29 i Ante,

Jag kommer till stallet som vanligt i morse och börjar täcka ena hästen. Mitt när jag håller på hör jag hur det låter. Jag kollar upp och ser ingen häst i Antes box. Det jag däremot hör är sparkar mot väggen. På väg mot boxen ser jag honom sparka en gång till och precis när han gör det åker hoven genom gallret. Det kändes som att hästen dog rakt av. Senaste hästen jag hörde göra det fick de ta bort av skadorna på eftermiddagen.

Ni kan inte förstå paniken man får när man står där själv och inte vet vad man ska göra. Det enda jag kommer på som jag kan göra själv är att hämta släggan. Det gick sådär och det enda som hände var att han fick panik igen och sparkade som värsta galningen. Jag inser här att jag inte kan göra något mer och försöker tänka - lättare sagt än gjort. Det enda jag kan komma på  är veterinär-sedera-kapa galler. Varpå jag ringer för att få tag på numret till veterinär.

Strax efter att jag fått svar lyckas han på något sätt komma loss, kliver upp och står på tre ben. Shit alltså! Vad gör man i det här läget? Har den brutit något? Sitter hoven kvar öht, eller är den inne hos Norton nu? Ni fattar inte hur rädd man och maktlös man känner sig.

Nu verkar det tack och lov ha gått bra. Jag har lagt kylbandagen i vatten och ska kyla benet när jag kommer hem. Min gissning är att det kommer att svullna upp. Mer information än så har jag inte just nu.


Bilderna blev inte jättebra och jag har inte tid att rotera den första bilden, men ni kan iaf se hur det ser ut just nu.


Ante rullade fast i boxen i morse och körde hoven genom gallret. Det verkar ha gått bra. Jag återkommer med mera info senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela