Real Time Analytics

Livet På En Kant

Ridit igenom programmet inför söndagens programridning

Publicerad 2012-04-06 17:49:06 i Vanlig vardag,

Nu har jag ridit igenom programmet två gånger inför programridningen. När jag satt till häst nu precis innan jag skulle rida igeonom programmet första gången var den första gången jag kollade igenom hela programmet. Jag vet att jag är lite sen. Det är ju på söndag och man ska väl "öva" programmet några gånger innan, åtminstone kunna det. Det är lugnt jag kan ge er en snabb genomgång av hur programmet ser ut och hur jag tänker när jag rider.

Lathund med bilder finns för er gröngölingar längre ner på sidan.

Vänd upp och hälsa på domaren tänk A,A,A,A dvs rakt fram.

Sväng vänster efter halten och hälsningen, tryck ut hästen lite i hörnet med sätet då den vill dra inåt.

Volt vid andra bokstaven, vet inte vad den heter och det känns oväsentligt, volt som volt. Tänk volt, volt, volt volt tills den är klar.

Vänd rakt över och gör halt i mitten. Rid ut i höger varv.

Volt vid första bokstaven som dyker upp. Tänk lika som i förra volten.

Rid runt och vänd snett igenom i mellantrav, dvs något snabbare än den andra traven, från första bokstaven till den andra. Tänker inte så mycket här förut att jag känner mig som en skumpeduns och hästen flaxar med benen. Måste komma på något bättre att tänka på.

Serpentinbågar över hela ridhuset. Första lite före andra bokstaven, runda hörn, tryck ut hästen mot väggen=viktigt, rakt över vid B-E, sedan en strax efter första bokstaven.

Mellanskritt, sedan ökad skritt snett igenom. Måte verkligen jobba på det här. Norton börjar trava flera gånger i skritten.

Mellanskritt, vid väggen, trav genom hörnen och sedan arbetsgalopp, volt 15 meter. Känslan av att glida runt i volten, tänk på att komma ut före bokstaven.

Någon konstig snett igenom från mitten, sakta av till trav och ny höger galopp.

Snett igenom i mellangalopp. Viktigt här att tänka samma galopp hela vägen och sedan direkt sakta av vid väggen. Norton vill gärna byta.

Trav runt hörnen och sedan snett igenom i mellantrav.

Höger galopp någonstans på andra sidan. Volt 15 meter på mitten av ridhuset. Ny konstig snett igenom med avsaktning och sedan vänster galopp. Mellangalopp snett igenom.

Sedan är det bara att vända upp och halt, hälsning vid X kvar.

Svårare än så var det inte. För att ni ska förstå lättare har ni programmet här: http://stallbacken.50webs.com/dressyr/program/LC-LA/LB3_2007.html

Jag ska verkligen fokusera på punkterna för sig och glömma bort att jag tycker att jag skumpar och dylikt. Det går ändå inte att göra mirakulösa förbättringar på vissa punkter till på söndag. Det här är en första check på vad jag behöver förbättra och hur jag ligger till poängmässigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela