Real Time Analytics

Livet På En Kant

Värsta bästa dagen!

Publicerad 2011-09-25 22:06:20 i Vanlig vardag,

Idag har varit en toppen dag. Den började med att jag V tog tåget till stallet och hade morgonfodring. Sedan satt vi och pratade med roliga L (lilla L) i en timme. Hon skulle egentligen åka på en gång, men vi hade alldeles för trevligt så hon blev kvar ganska länge.

Sedan klippte jag Ante. Han började se ut som en murvel och jag tycker inte om att ha fula hästar. Det har jag väl sagt förut? Nu är han snygg igen och han börjar se riktigt fin ut. Om jag gräver med fingertopparna kan jag ana att det finns något långt inne, revben alltså, men han är fortfarande fet. Nu när jag börjat rida honom kommer han att bli finare och finare. Redan nu har han börjat se lite snyggare ut i kroppen tycker jag.

När jag precis var färdig kom L tillbaka och vi pratade lite till. Vi är ett himla bra sällskap hon och jag. När hon åkte hämtade jag in Ante igen och red honom. Han är helt fantastisk och jag kan inte med ord säga hur mycket jag älskar den hästen. Det var jätteroligt att rida honom idag. Han börjar hitta sin form och man känner verkligen hur han jobbar igenom kroppen bakifrån och fram. Formen var mycket rundare än tidigare och vi börjar kunna kommunicera. Nu försöker han också att göra något när jag ber honom, men jag märker att han blir lite stressad och inte riktigt förstår skillnaden mellan hjälperna emellanåt. Det gör inget att det blir så. Då brukar jag bara klappa hästen och berömma för att den försökte och repetera samma sak igenom. När den gör rätt får den mycket beröm. Mitt upplägg brukar fungera och nu börjar det göra det även på Ante.

Norton och jag tog en liten sväng i skogen. Han tycker det är så roligt. Vi skulle bara skritta, men han hittar ju på egna saker så det blev både slängtrav, halvtrav, halvtskengalopp i en backe på lång tygel och sedan skritt hem igen. Norton var nöjd och glad och jag tror att det blev lite lagom för honom idag.

När jag ridit åkte jag med Karin och lämnade hunden sedan åkte jag och åt middag med Fanny och Micke.

Dagen har varit helt supertoppen och det är precis så här jag vill leva. Jag vill vara ute och jag tycker om att vara i stallet. Dessutom är jag social och vill umgås med andra. Det är väl bara att inse att jag är en hästnörd trots allt ändå. Längtar som fan till nästa gång jag kan rida Ante. Jag älskar verkligen den hästen. Han är en av de bästa sakerna som hänt mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela