Real Time Analytics

Livet På En Kant

Dressyr-clinic

Publicerad 2011-10-01 13:18:56 i Vanlig vardag,

Kom precis innanför dörren och jag känner mig nästan lyrisk. Har jag äntligen hittat tränaren jag letat efter? Kan jag äntligen få den typ av hjälp och hitta den ridning jag vill rida?

Jag skrev igår att jag skulle upp tidigt för att grooma en annans häst. Det var min blivande tränares häst. Förra fredagen stod jag och pratade lite med henne om ridning. Sedan i måndags gick jag fram och frågade om jag inte kunde få träna för henne och det kunde jag få. Hon frågade då om jag inte kunde hjälpa henne lite typ byta lite tjänster och så. Idag var jag då och borstade av hennes häst när hon gick iväg med sina kursdeltagare. I utbyte fick jag också sitta med hennes inledande miniclinic. Hon är helt amazing kan jag bara säga!

Hon pratade om att ridning är kommunikation, det som jag har skrivit om tidigare här i bloggen. Hon visade också på skillnaden när hon red avspänt och med spänning. Det var väldigt intressant att se skillnaden så tydligt som det var på hennes häst. Det hon ville visa på var hur viktig sitsen inverkan är.

Hon berättade också om balans när man rider och visade hur det blev när hästen föll ur balans. En viktig bit som hon visade på där var hur man ska göra när det händer.

Jag berättade i förrgår om att jag själv skapar problemet när Ante bara galopperar på stället och att jag själv skapar problemet. Hon tog upp det faktumet också och det här känns riktigt bra nu.




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela