Real Time Analytics

Livet På En Kant

Måste berätta om Ante idag också

Publicerad 2011-10-08 21:48:13 i Ante,

Idag red jag Ante och jag måste berätta om det. Han är så fantastisk. Jag älskar verkligen den hästen. Ja, ibland är han ett mongo och han gör allt som en häst inte ska, men det gör inget för han är bara han.

När jag satt på volten idag och red hade jag kunnat rida en miljon varv i galopp. Känslan han ger är obeskrivbar. Nu har vi också hittat ett läge där vi försöker samarbeta, även om det inte blir perfekt hela tiden är vi åtminstone vänner hela ridpasset. Han börjar också fatta när han ska öka, minska är inget problem för honom. Skillnaden idag jämfört med innan är att idag kunde jag galoppera och sedan samla mer utan att vi tappade allt fick djurkyrkogårdsläge gällande hastigheten. Han bibehöll tempo och energi och bara samlade. My kind of way!

Förra helgen lyssnade jag på clinic som de flesta av er vet och hon sa att man skulle köra på det som är enklast för hästen. Antes galopp är som tio gånger bättre än traven så vi kör mer galopp än trav. Formen i trav är just nu mycket bättre än i galoppen, men han väljer hellre galopp än trav fortfarande och det är det som gör att jag hellre rider i galopp.


Kommentarer

Postat av: Fanny

Publicerad 2011-10-08 22:48:29

Härligt! Har du bokat in ngn lektion än då?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela