Real Time Analytics

Livet På En Kant

Svullna senfästen och Norton fick in halva huvudet genom gallret i stallet.

Publicerad 2011-11-12 19:27:47 i Vanlig vardag,

Igår red jag på ridbanan och Ante kändes inte helt ok. Jag skrittade mest och tog lite trav och galopp bara. Sedan när jag kom in stod han på gången en stund och när han stått där en stund ser jag att han är svullen från senfästena och ner en bit på båda frambenen. Ingen mer ridning på ridbanan för hans del nu. Den har blivit stenhård på bara några dagar och jag vill inte ha en halt häst igen.

Norton däremot är frisk pigg och kry. Vi var ut på värsta skritturen i mörkret igår med Joy och Olke. Det var då vi stötte på älgarna. Tack och lov är Norton en klippa och blev inte speciellt rädd. Lite creapy är det dock att komma så nära älgarna, men runt omkring stallet verkar det som att det är halvtama nästan. Eller så beror det på att båda gångerna jag mött älg har människan på hästarna suttit tysta precis innan vi stött på dem.

Nu ska jag softa lite och däcka i soffan tänkte jag. Det ska bli skönt. Har redan kollat in tv-tablån och det blir filmtajm ikväll. Imorgon måste lite hage fixas för det kommer nästan ingen ström och jag kunde få hjälp med det just imorgon. Kanske ska höra hur man kan fixa med Nortons galler också för även om det inte var ett "högriskområde" har han ju stoppat huvudet genom halva gallret och jag fattar inte att jag lät mig luras och gå med på att det inte fixades på en gång. Inte ok! Nu har jag gjort en nödlösning med balsnören, men det känns inte heller helt ok. Man får aldrig tumma på säkerheten i ett stall och nu gick jag med på något som jag egentligen inte tycker är ok. Såg att en sak till måste åtgärdas på samma ställe. Jag trodde det var gjort, men man kan inte laga som det såg ut innan om det som var innan inte höll. Den ekvationen går inte ihop.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela