Real Time Analytics

Livet På En Kant

Provridning

Publicerad 2011-05-01 18:36:31 i Hästarna,

Idag har jag haft en som provridit Norton. Jag tyckte att det såg bra ut och jag hoppas att människan tyckte att det kändes bra. Hon skulle höra av sig imorgon efter att hon tänkt efter lite. Min gissning är att hon tycker att stallet ligger lite för långt bort då hon själv bor inne i stan och det kan jag förstå. Jag har satt ut en annons också så om hon inte vill prova får jag kolla igenom de svaren och ha några fler som kommer ut.

Efter det red jag Ante. Jag ställde upp ett litet hinder som vi hoppade lite grann över. Det blev inte som jag tänkt mig då han var en jävla tjurskalle idag. Jag har bestämt mig för att ställa lite mer krav på honom nu för det är liksom dags annars kommer det aldrig att bli något av honom, men han är så tjurig och går inte riktigt fram för skänkel. Idag kände jag också att tålamodet inte var på topp. Det är tur att man varit med ett tag och inte låter det gå ut över varken hästen eller ridningen även om det är bra nära ibland. Jag kickade till honom med sporrarna en gång och det besvarade han med att sparka bakåt. Sedan kortar han upp galoppen jättemycket så fort man tar i munnen och det blir lite mer uppåt än framåt i galoppsprången. Om jag driver honom framåt med sätet byter han jättelätt till den andra galoppen. I vänster varv drar han bara inåt och går mer emot skänkeln än undan för den. Ja, det är några av grejerna han håller på med just nu. Idag var han dessutom extra tjurig. Rätt som det regnar kan han också springa ifrån en lite och då går han som en kamel med huvudet.

Det är tur att han hoppar som en Gud, annars vet jag inte vad jag hade gjort med honom. Man känner också att han är ganska känslig även om han är så förbannades långsam vaknar han till och är väldigt kvick ibland istället. Jag vill ju gärna ha de kvicka hästarna för jag tycker att det är roligare att rida dem. Jag tror att han kan bli riktigt trevlig till slut. På slutet av passet gick han riktigt fint även om formen är extremt instabil finns det potential för att den ska kunna bli bra. Jag tror också att det är lite skillnad om man normalt rider med lite högre tryck och liksom lägger hästarna där även om man inte tänkt det. Jag gör gärna det och det blir jobbigare för dem och de stretar emot lite mer än om man bara lullar runt utan arbete.

Jag hade Olke idag också, men tyvärr hann jag inte rida. Jag hade tänkt det, men jag har en hel del jag ligger efter med här hemma som måste fixas och jag jobbar hela veckan, även hela helgen och hela nästa vecka så tid är en bristvara just nu. Det gäller att ta vara på de dagar man har tillfälle att göra något.

Imorgonkväll har jag hunden och det innebär att hästarna får vila. Jag ska också se om jag inte kan få köpa torv där jag jobbar. Om jag inte får det har jag faktiskt lite av en torvkris kan man säga för jag har toklite i boxarna och väldigt dåligt samvete över det nu.


Bild från tävling förra året med Ante. Jag hoppas vi kan åka ut snart igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela