Real Time Analytics

Livet På En Kant

Avsnittet när det handlar om sex är det bästa

Publicerad 2011-05-22 20:36:27 i Vanlig vardag,

Idag har jag läst ut boken som jag började läsa för två veckor sedan. Den var riktigt bra. Den heter Brida och är skriven av Paulo Coelho. Jag har läst flera av hans böcker och den här var en av de bättre. I de flesta böckerna tycker jag att han skriver lite för mycket om Gud. Jag är ju inte direkt den mest frälsta så det blir lite mycket av den biten. Just i den här boken tycker jag däremot att han relaterad till Gud på ett bra sätt i förhållande till vanligt levnadssätt.

Slutet däremot var lite av en besvikelse. Det kändes lite billigt och inte alls så som det borde. Det var nog det enda som inte var riktigt bra. Jag tycker om hela sättet som han lägger upp sina böcker och språket han använder. Egentligen kanske man skulle läsa böckerna på originalspråket istället, men jag är alldeles för lat för det.

Bäst i boken var överlägset avsnittet som handlade om sexualitet och sex. Igen en personlig åsikt och ni kanske inte skulle ha samma.

Det här tycker jag också om:

"- Känn aldrig skam, fortsatte han. Acceptera vad livet bjuder dig och försök att dricka av de bägare som ställs framför dig. Alla viner måste drickas - några bara en klunk, andra hela flaskan.
- Hur ska jag kunna skilja på dem?
- På smaken. Bara den som har prövat ett surt vin vet hur ett gott vin smakar."

Lite så känns det i mitt liv just nu faktiskt. Det kanske är därför som jag fastnade för just den biten. Att jag kunde relatera det direkt till mitt liv just nu.

Jag känner igen mig väldigt mycket i huvudpersonen också. Konstigt, men så är det.

Boken är helt klart läsvärd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela