Real Time Analytics

Livet På En Kant

Vad begärde ni egentligen?

Publicerad 2011-07-11 21:25:38 i Vanlig vardag,

Alltså det är väl inte så underligt. Vem är förvånad? Nu var det bra länge sedan jag såg programmet om Siba, Onoff och Resursbank. Kort sammanfattat gick det ut på att Onoff och Siba sålde sina varor och gick back, men Resursbank som ägs/ägdes av båda gick jättebra och företagen levde istället på det.

På Wikipedias sida om Resursbank ser man hur aktier är/var fördelade. Nu vet inte jag hur aktuell informationen är på den sidan så jag vet inte om det fortfarande förhåller sig på det viset. Det syns längst till höger på sidan i en liten ruta. 45% ägs av Siba-"familjen och 45% av Onoff-"familjen".

Då kan vi läsa vidare, efter att alltså konstaterat att Onoff inte gått bra i och med konkursansökan, att det uppenbarligen inte heller gått så bra för Siba på allabolag.se http://allabolag.se/5561129742 .

För att kolla vidare(jag kommer snart till poängen) kollar vi även Resursbank på allabolag.se http://allabolag.se/5561942920.

Snabbt konstaterande. Samma status som när jag såg programmet på Uppdrag granskning eller Kalla Fakta eller var det nu var någonstans.

Företagen lever på våra avbetalningar. Vad har hänt med marknaden? När blev det såhär? Är vi verkligen i så desperat behov av våra materiella ting? Tydligen!

Nej, det är dags att vi tar tag i det här nu. Vem gynnar det egentligen att vi urholkar ekonomin på det här sättet? Onoffs anställda? Nej, det tror inte jag heller. Låt det här bli din funderare och tänk efter var världen är på väg. Hur fungerar våran ekonomi idag egentligen? Vart är vi på väg? Vi måste fixa ett nytt ekonomiskt system som håller i längden. Det vi har nu är på väg käpp rätt ner i helvete.

EX1 SvD DN12

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela