Real Time Analytics

Livet På En Kant

PanterAntes nya karriär

Publicerad 2011-07-17 19:51:21 i Ante,

Idag red jag PanterAnte. Han var väldigt snäll i stallet. Inte en enda benlinda åt han upp och det var ju snällt. Han gjorde faktiskt ingenting.

Sedan när jag sadlat och tränsat och stod ute på stallplanen såg jag att han blev något spänd. Ett tag tänkte där tänkte jag att en liten longeringssväng först kunde vara bra. Vi väntade på att Fanny skulle komma in med Olke så jag kunde springa och hämta longerlinan som ligger nerpackad, men de kom aldrig så jag gav upp och tänkte något i stil med shit happends.

När jag väl klev upp hade han ändå hunnit lugna sig och uppförde sig på vägen ut till gräsbanan. Det var inte förrän jag började kort tyglarna som han direkt började öka och ville trava. Vi fortsatte skritta en stund och han sökte sig faktiskt mot en ganska bra form - i början. Sedan tog Ante tjurpitt över. Jag blir helt galen på den hästen! Varför kan han inte bara vara snäll och foglig?? När vi skulle börja trava tog han galopp direkt i stället och den var ok - i början. Sedan började han med sina skutt som han blivit expert på. Det är skitjobbigt.

Sedan fortsatte vi med traven igen och allt jag begär är att han ska rakt fram mellan skänkel och hand - men han vill inte. Han bara tjurar ihop, slänger med huvudet, börjar galoppera, blir en ostbåge, lättar i fram och dampar loss.

Vid ett tillfälle ledsnade jag på att han började galoppera hela tiden och försökte inte sakta av och återgå till trav utan tryckte på lite och tänkte ja, men då får du jobba i galopp istället latmask. Då svarade han något i stil med ja, men då ska jag galoppera fort, i töntig ton. Jaja, tänkte jag, galoppera fort då, whatever liksom.

Det var bara det att galoppen kändes så konstig efter en stund och när jag tittar ner ser jag shit hästjävel bockar ju. Ante är den absolut sista häst jag vill ramla av. Full rodeo tyckte han då var lämpligt och jag hinner bara tänka-dra upp huvudet på hästen. Sagt och gjort upp med huvudet fortsättandes i hans andra specialite skuttgalopp och till sist en avsaktning inkluderat halt med mycket lätthet i framdelen. Det kan nog bli dressyrhäst av det här också. Galoppen är ju definitivt inte markbunden, halterna görs med bakbenen fint inunder och häst kan gå och "böja på nacken med eftergift".

Vi kanske helt enkelt ska ta och skippa hoppningen. Den verkar han ju ändå sköta under markarbetspassen så bra. Varför använda bommar? Vi har ju reducerat skaderisken vid hoppningen nu.

Det var längs med den här långsidan vi utövade rodeo idag.




Annars såg dagens ridpass mestadels likt den här stilen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela