Real Time Analytics

Livet På En Kant

Om Norton +bilder

Publicerad 2011-07-30 15:30:37 i Norton,

Norton kom till mig i mars 2002. Innan jag fick honom har han tävlat internationell GP hoppning. I början var det min mamma som ägde honom, men jag köpte honom senare av hennes företag.

Norton har en superstam och är efter Furioso II (samma pappa som For Pleasure) och hans morfar är Cor de la Bryere(samma pappa som Cortez).

Jag och Norton har tillsammans startat 1,40 med 4 respektive 8 fel de gånger vi startat. I klasserna under har jag oräkneliga felfria starter med placeringar.

Norton är en riktigt stjärna och vill vara felfri och vinna. Han är en nästintill felfri häst att rida och jag kan under våra år tillsammans endast en enda gång komma på en rivning där jag inte kan säga exakt vad jag gjorde för fel. Antagligen var även den rivningen mitt fel, men jag vet inte vad jag gjorde. Norton gör inga misstag.

Bästa året tillsammans var 2006. Då åkte vi inte hem från en enda tävling utan minst en rosett. Bäst av tävlingarna var Gävle Horse Festival där vi tillsammans hade 3 placeringar på 5 starter. Där debuterade jag även 140 med bara fyra fel. Jag vet exakt vilket misstag jag gjorde när han rev. Jag skulle ha tagit en liten förhållning mellan två hinder där det var tre eller fyra galoppsprång och ett räcke ut.

Tävlingen efter det åkte vi och red 120 och 130 i Botkyrka på en regional tävling. Vi blev etta och trea. Vi tävlade dessutom mot Nortons förra ägare och ryttare och vann. Det var också minnesvärt!














Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela