Real Time Analytics

Livet På En Kant

Helt galen vinst?

Publicerad 2011-07-19 10:08:36 i Vanlig vardag,

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta: Nordes vinst 8,8 miljarder. Först funderade inte så mycket på det, sedan såg jag att någon bloggat om artikeln och klickade på länken Prudentia Et Temperantia som på ett mycket bra sätt skrivit ett inlägg.

Det fick mig att reflektera. Vem är det egentligen som bidrar till dessa 8,8 miljardarer, vi pratar in miljoner nu alltså och vi pratar om en kvartalsvinst. Jo, det är ju försäljningen av deras produkter dvs typ ränta och vem var det nu som betalade räntan egentligen - jo, just det. Det var ju vi.

Det är nu vi måste fundera vidare. Hur var det nu egentligen med det här med dagens penningsystem. Ska vi tro på Lincoln i Ett nytt penningsystem kanske vi ska dra åt oss öronen nu.

Nej, det här kräver lite djupare eftertanke. Prudentia Et Temperantia´s tankar om sparande och Lincolns tankar om hur sjukt systemet fungerar gör att jag måste börja fundera över ett sätt att lura systemet och faktiskt tjäna pengar på dess existens. Inget är ju smartare än människohjärnan och hur man än vänder och vrider på det kan alltid en smart hjärna vinna över allt. Jo, och om du inte visste det så är min en av dem.

Siffror och pengar är ändå bara matematik i grund och botten.

DN DN SVD SVD SVD EX EX EX 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela