Real Time Analytics

Livet På En Kant

Finns det ingen jämn-fördelningsprincip

Publicerad 2011-01-11 07:08:35 i Vanlig vardag,

Alltså jag kan inte låta bli att undra var all nederbörd kommer från. Om vi tittar i Sverige i dagsläget så har vi mer snö än vi faktiskt brukar ha, eller åtminstone har haft de senaste åren. Tdigare år känns det, åtminstone om man tittar på Stockholmsområdet där jag bott de flesta vintrar, som att det inte varit samma mängd nederbörd som i år och förra året. Visserligen har det varit väldigt blött och lerigt. Det som brukar kallas trist Stockholmsvinter. Nu i år och förra året kom det istället väldigt mycket snö. Det har det även gjort i övriga Europa, även om den kanske smält bort vid det här laget. Jag har inte kollat så noga sista veckan. Jag måste bara tillägga att jag förstår att det är skillnad på regn och snö och att det iår var kallare när nederbörden kom.

Iaf just nu ligger mycket snö i Sverige och övriga Europa. Det i min värld borde leda till att det någonstans blir brist, dvs torka, pga att vi har så mycket nederbörd. Ni vet lite som en vågskål. Mycket på en plats kompenseras av brist på en annan, men det verkar uppenbarligen inte vara så. Nej, istället har Australien fullt med vatten samtidigt. Det här går inte riktigt ihop i min hjärna och då kan jag inte låta bli att tänka vidare, min första slutsats känns inte rimlig.

Är det då så att vikten på jordens yta måste uppnå jämnvikt? Jag tänker lite i de banorna att om jordklotet inte väger lika mycket på båda sidor att det ska börja ta en annan bana eller alternativt snurra ojämnt. Om ni tänker efter fungerar en boll eller klot så. Någonstans måste det väl ändå ha betydelse.

Usch! Jag märker hur jag visar här på bloggen att jag blir mer och mer knäpp, men tyvärr är det så att min hjärna fungerar så här. Kanske inte att jag löst ett världsproblem, men jag har underhållit mig med något inte fullt så intteligent en liten stund. Jag ska fundera vidare och se om jag inte kan komma på ett annat alternativ som också känns logiskt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela