Real Time Analytics

Livet På En Kant

MB är betäckt med Capriano

Publicerad 2011-02-09 20:43:24 i Hästarna,

Idag är jag hästledig. Mina medryttare är i stallet. I morse tänkte jag att om jag speedade in och köpte mineraler  kanske de kunde ta med dem till stallet, men jag jobbade till kl 17 idag så det loppet var kört. Imorgon är det storshopping av spån och jag hoppas det kan bli lite. Nu är det bara ångest inför nästa gång jag ska kunna köpa. Det löser sig väl. Jag kan ju alltid hoppas att "gamm-bilen" blir såld snart. Det ska bli skönt att ha en ny sedan eftersom jag inte längre är beroende av att den ska dra noll-och-ingenting för att jag ska kunna ta mig till jobbet. Den här gången blir det dragkrok och tillräckligt stor för att kunna dra hästtransport.

Tänkte att jag kunde passa på att lägga in en liten länk på pappan till MB´s kommande avkommas pappa Capriano. Jag tror att det kan bli en bra kombination. Det enda jag är lite orolig är att avkomman kanske skulle kunna bli lite liten. Hon är bara ca 160 själv och Capriano är 164. Ante är idag ungefär 165, visserligen känns han tillräckligt stor, men jag vill inte ha en mindre häst.
När jag valde Looping förra gången var det först och främst psyket jag valde på. Att Looping sedan förbättrade galoppen var bara ett stort plus. Capriano tycker jag verkar lite ädlare än Looping. Capriano har fått omdömet //Med sin starka rygg, höga ridbarhet och sitt utmärkta bakbensarbete i alla tre gångarterna// och det tror jag är något som kompletterar MB. Bakbensarbetet tycker jag är bra hos henne. Jag skulle önska lite högre ridbarhet och lite starkare rygg. Det kanske bara är i min drömvärld det kommer att hända, men tanken känns god från min sida sett.

Med Ante är jag nöjd med det mesta faktiskt. Det jag mest saknar är lite bättre ridbarhet. Nu kommer jag inte ihåg hur MB var när hon var 4, om Ante har bättre eller sämre ridbarhet. Som jag minns det var MB betydligt vildare och mer springig. Ante är mer tjurig och lite ovillig att göra saker, speciellt och om det gäller något som har med bett-hand att göra. En stor positiv grej är att han har samma inställning till hinder och ser han ett hinder blir han genast mer villig till arbete. Han verkar dessutom ha ett bra öga själv och taxerar naturligt. När det gäller språngkurvan finns det inget mer att önska. Galoppen är bärig och han har otroligt bra balans. Traven kunde vara lite flashigare, men den kanske utvecklas lite till sen.

Vi får väl se. Beräknad fölning är den 16-17:e maj och det är nu ungefär 3 månader kvar. Jag ska se över foderstaten en gång till nu, men hon har behållit sitt hull bra och hon ser överlag ut att må bra. I månadsskiftet flyttar hon till ett ställe där hon ska föla. 



















Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela