Real Time Analytics

Livet På En Kant

Ante har snart uppnått 101 sätt att öppna en boxdörr

Publicerad 2011-02-14 21:09:17 i Ante,

Jag börjar förstå att jag har den där störningen jag skrev om igår. Mina hästar är tydligen lite störda dem också. Norton har sedan två veckor tillbaka ett extra snöre runt sitt boxlås. Annars öppnar han dörren. Ante fick före jul en kloss ovanför sitt boxlås för att han öppnade sin dörr. Den plockade han ner för någon dag sedan och gick ut på natten. Suck och stön!

Det problemet löste jag genom att dränka in allt som behövdes med Crib-halt. Det löste problemet i två dagar. Nu har han kommit på ett nytt sätt att öppna dörren - genom att sparka på rätt sätt så att den åker upp. Suck och stön! Varför kan han bara inte stå normalt som vilken annan häst som helst. Han är ju värre än värst liksom. Jag kanske kunde ha anat det eftersom hans kära mor dvs MB kan öppna allt utom en sak.

Jag har fått det bevisat för mig. Hon kan inte öppna en nyckelring fastsatt i ett borrat hål i ett boxlås. Hon vet att hon på något sätt ska snurra ringen, men hon får inte upp den. Helt otroligt egentligen. Jag kommer väl ihåg när hon höll på med den. Det var för att komma åt mat hon försökte öppna den.
Hon kom på hur hon skulle göra genom att "tjuvkika" när jag gjorde iordning grannens mat och hon tittade på hur jag gjorde. Min erfarenhet av hästar är att de inte ska ha ett logiskt tänkande, men vette fan om hon inte har passerat den gränsen. Hästar ska agera efter erfarenhet och inte logik. Alltså de agerar efter vad de varit med om tidigare och kan inte räkna ut vad som ska kunna hända i ett händelseförlopp. MB är inte som andra hästar och jag borde liksom ha räknat ut att hennes son skulle bli likadan, fast han känns nästan värre.

Jaja, nu sparkar han iaf upp boxdörren på "sitt" sätt. Hans boxdörr är också knuten med ett snöre nu OCH dränkt i crib-halt. Jag hoppas att det räcker en liten stund tills dörren kan bli Ante-säkrad. Helt sjukt! Igår kallade jag hunden för råtta och idag tror jag Ante förtjänar det namnet. Jag tycker visserligen om intelligenta djur, men han är nästan för mycket. Förutom MB´s intelligens har han också fått Norton´s finess, om det nu kan kallas finess. Alla ni som en gång lärt känna Norton vet vad jag pratar om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela