Real Time Analytics

Livet På En Kant

Idag har jag träffat the man of my dreams

Publicerad 2011-04-13 20:43:52 i Ante,

Nu är jag hemma från stallet. Idag red jag Ante. Han var bättre i sina ben. Det ena benet såg "perfekt" ut och det andra var nästintill perfekt. Jag började med att longera lite på ridbanan, men gick ut på gräsbanan istället. Det var betydligt bättre underlag på gräsbanan än ridbanan idag. Jag vet inte om jag behöver longera honom längre. Han var väldigt snäll idag. Inga bakutsparkar med sikte på mig och inga andra dumheter heller faktiskt. Med tanke på att han nu vilat några dagar pga benen är det riktigt bra.

Jag fortsatte sedan med en lite lättare ridtur. Nu verkar det som att paletten börjar trilla ner lite för honom. I vänster varv, jag tror det var vänster, gick han riktigt fint ställd inåt. Det är nästan så att man kan säga att han gick enligt skolboken. Höger har jag fortfarande lite problem med då han vill dra sig utåt väldigt mycket. Jag vet inte om det är något jag gör eller om han bara dampar. Det blir bättre och bättre. Min gissning är att han lägger över mig på den sidan så att jag hamnar på det yttres sittbenet, dvs vänster och då blir det automatiskt att han vill gå åt det hållet. Ibland händer det att han byter till vänster galopp också. Det är något vi arbetar på.

Skillnaden nu mot tidigare är att han söker sig själv i form utan minsta tvång. Inte för att jag någonsin tvingat honom, för alla sådana försök har han sagt emot totalt. Nej, nu verkar han helt enkelt fatta vad det här går ut på. Han går också fram direkt för skänkel och är överlag mindre flegmatisk. Nu blir det istället att han springer ifrån mig i traven i början. Jag tänkte lite på det jag skrev igår om att jag är lite för mesig med mina hästar och ställde lite högre krav på honom idag. Det gick bra och han verkar verkligen tycka om att arbete.

Han är en otroligt rolig häst att rida. Man glömmer precis allting annat under ridturen och det är bara jag och hästen. Tycker att det är lite fascinerande då han inte är så utbildad eller kan så mycket. Han bara är liksom. Som jag sagt tidigare "The man of my dreams". Blir svårt för någon annan att leva upp till de förväntningarna som man får efter att ha träffat Ante.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela