Real Time Analytics

Livet På En Kant

MB börjar se dräktig ut

Publicerad 2010-12-31 19:17:56 i Hästarna,

Idag hann jag med ovanligt mycket i stallet tycker jag och det var kul. Jag red både Norton och Ante och skötte om MB ordentligt. Jag kan motvilligt erkänna att hon inte ryktas varje dag.

Jag konstaterade när jag höll på med henne att hon inte bara ser tjock ut längre utan att hon faktiskt ändrat lite form på magen. Den är som lite bulligare längre bak vid virveln. Det ser inte ut som på en vanlig häst, om man nu kan kalla det vanlig, utan det ser nästan ut som man kan tänka sig att hon är dräktig. Egentligen är det konstigt och det kanske bara är jag som inbillar mig för hon är ändå bara dräktig i 6:e månaden och fostret börjar inte växa ordentligt förrän i 8:e månaden. Det känns som att det är mycket som är konstigt med henne ändå. Hon behöver redan extra foder fast hon inte ska behöva det och tidigare i höstas frös hon i hagen när det bara var någon minusgrad. Då hade hästarna dessutom fri tillgång på mat. Det är för mig en gåta att hästen fryser när det inte är kallare än kanske 2-3 minusgrader och de har fri tillgång.

Ante var lika pigg som igår och jag longerade naturligtvis innan jag klev upp. Jag har inte blivit kamikaze-ryttare från igår. Longeringen behövdes verkligen och han bokstavligen for runt på ridbanan. Han passade också på att köra rodeo en liten stund. Det som är roligast med honom just nu är att jag tycker att han har utvecklat sina gångarter väldigt mycket. Speciellt traven som jag tyckt varit nästintill katastrofal innan. Jag hoppas att det inte bara beror på att han travar i snö nu. Galoppen har varit bra innan och har om möjligt blivit ännu bättre. Det är verkligen jätteroligt att se! Hoppning vet jag inte om den kan bli bättre än den var innan. Självklart behövs det ju träning för att vidareutvecklas, men grundförutsättningarna för hans hoppning verkar han vara född med.
Nåväl nog pratat om det, när han väl var trött, vilket tog säkert 20-30 minuter idag, satte jag mig upp och red honom. Han är utan att överdriva den häst som gett mig den bästa känslan någonsin. Han är helt fantastisk att rida. Idag i traven bar han sig verkligen och han var , ja, jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men det kanske bara räcker med fantastisk. Hans galopp är så fantastisk att jag faktiskt inte ens vill sluta galoppera eller kliva av honom över huvudtaget. Att rida Ante kanske kort och gott kan beskrivas "Feeling Great!".

Efter det red jag Norton och han var ovanligt pigg, men det beror nog på att jag inte kunnat rida på ett bra tag. Väldigt glad blev han för att få komma ut en sväng och jag vet inte, men det känns mer som att han är mellan fem och åtta år och inte de tjugoett som det står i hans papper. Det är nästan så att jag tror att jag blivit lurad. Hehe! Mitt när jag sitter och rider honom kommer jag på att han är gammal och får för mig att han ska få en hjärtattack pga hans ålder. Ni vet, en sån där grej som man bara får för sig fast det egentligen inte känns rimligt. Ridturen avslutades med en liten skritttur bort till grannstallet och tillbaka.

Dagen var riktigt bra och vädret var kanon. Imorgon laddar jag upp för en lika bra dag. Då har jag även Jäger på mitt schema så då blir det tre hästar att rida. Skönt med lite trimning i ridhus också.



Körkort

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela