Real Time Analytics

Livet På En Kant

Om du någon gång känner dig avundsjuk på det jag gör

Publicerad 2015-06-04 08:20:00 i webshoppen,

Jag har förstått under en period att det finns ett antal människor som blivit avundsjuka på ett eller annat sätt. Jag vill bara att ni ska ta er en funderare här.
 
Är du beredd att lägga ned samma tid och engagemang som jag gjort det senaste halvåret?

När jag gick in i december visste jag att jag skulle jobba mycket. Det gjorde jag också, men efter det har jag lärt mig att det även finns en skillnad på mycket och mycket. För att starta upp något behöver du ett startkapital. Man kan enkelt gå in på banken och ta ett lån MEN jag vill ha friheten att sälja när jag vill, jobba så mycket jag vill, lägga ned den tid, engagemang och arbete här och nu som JAG vill. Med lån på banken kommer fler krav, du har pengar att återbetala varje månad. Det blir en annan press. Jag tycker om att vara fri.
 
Januari kom, det fanns ingen plan att det skulle bli så här mycket jobb. Tidrapporterna i januari slutade på 300+ timmar tillsammans. Vissa dagar jobbade jag 18 timmar. Resterande 6 timmar tog jag hand om hästarna. Det var fodringar och allt det där andra.
Februari slutade på 280 timmar.
Mars på 240 timmar
April på 220 timmar. 
Maj blev lugnare. Jag hann vara med att vara sjuk i två veckor, men hann iaf med att jobba ungefär en heltid.
 
Det här, och egentligen lite till, är det som krävs för att du ska få igång ett startkapital. När du jobbar som en galning, återinvesterar alla pengar för det har jag behövt göra, känns det. Du sitter och sliter och sliter och sliter, men i slutändan ser du ingen förbättring i plånboken. Du har ju återinvesterat allt du hade över.
 
Mellan alla tider jag jobbat har jag hunnit ta hand om hästar, sköta inköp, sköta försäljning och allt däremellan. Det blir mycket. Förstår ni om jag inte alltid varit på topp.
 
Här någonstans börjar det spännande. Folk börjar bli avundsjuka.
Du köper fel saker. Du hör kommentarer som: Vafan köpte du det där för? Det där var ju fult. Det där..... det där..... det där...... Sedan kommer andra kommentarer om kvalitet, folk frågar ut dig vad din tillverkare heter, de måste bara veta, osv osv osv. Jag orkar inte ens räkna upp alla kommentarer som jag fått. Senast blev jag blockerad i en köp/säljgrupp helt utan anledning. Jag skickar allt som folk har köpt, jag svarar på allas frågor. Ibland har jag inte hunnit med alla på en gång. Speciellt inte under förra veckan då jag fick 145 kommentarer varje gång jag lade ut något OCH hade mer än en vara ute samtidigt.
 
Folk börjar snacka. Det mesta du gör är faktiskt fel. Jag måste säga att människor har olika sätt att uttrycka sig i sin avundsjuka. 

Sorry, det biter kanske på andra. Jag är immun. Jag får väl tacka Norton för det. Skaffar man en så fin häst lovar jag att du direkt blir världens sämsta ryttare. Till slut härdas man. Tack Norton! Jag fick en hård skola med dig.
 
Vad är då fördelen med upplägget som blev för mig?
 
Många gånger har jag önskat mig en manual. Det finns ingen. När du sitter och ska lägga en order. Funderar över vad du ska köpa. På vilket sätt kan jag konkurrera jämfört med andra? Vad ska jag välja? Valet är helt fritt. Jag kan i princip köpa vad som helst. Fördelar och nackdelar.
Jag har ingen aning om vad som säljer mer eller mindre. Jag lärde mig massor redan i höstas när jag började. Så här, snart ett år senare, börjar jag få lite kläm på vad som ska köpas in. 
 
Hade jag gått och tagit mitt lån och kört på 100% direkt hade jag idag suttit med mest saker som säljer dåligt.
 
Är du beredd att förlora alla pengar vid varje inköp?

Du sitter varje dag med risken att pengarna kan hamna i fel händer. Senast förra veckan blev någons konto kapat. Som tur var har jag handlat med personen jag skulle handla av tidigare och jag har även träffat de IRL. Problemet är att jag nu har problem med hur jag ska köpa in de sakerna. Jag löste det mesta snabbt, men inte allt. Jag kommer liksom inte ens i kontakt med min "vän". Jag blev av med ca 8000:- en gång, trots massor med försiktighetsåtgärder.
Det finns lite tips och trix, speciellt vid köp från nya tillverkare. Man lär sig.....
 
Är du beredd att få telefonen spamad med meddelanden 24h/dygn?
 
Vanligtvis "jobbar" jag fm med försäljning, får in ett antal köpare under dagen. Sedan avslutas de flesta kvällar med några som vill handla kl 23 på kvällen. Skulle du vara beredd att sitta med "ordermottagning" så många timmar? Du måste även vara beredd att folk blir sura för att du inte svarar när du kör bil, under ditt "andra" jobb, när du sitter och rider etc etc etc. Speciellt den där med bil är snygg. Oftast hinner jag läsa, men jag svarar inte för jag kör ju liksom bil. Då kan du få ett Hallå?, bara ett ? eller något annat. Mina bilresor sträcker sig oftast på max 20 minuter.
 
Känner du dig fortfarande avundsjuk?

Isf tycker jag att du ska göra dig ett försök själv. Ta all tid och energi du lägger på att vara avundsjuk på mig och lägg den på dig själv istället. Du måste börja med att hitta en tillverkare där du inte behöver köpa minst 100 av exakt samma vara, ha hyfsad kvalitet och kunna tillverka det du vill sälja. Marknaden finns och det finns plats för fler. Du kommer att ha hur roligt som helst på vägen. Förutom att du får möjligheten att skapa och göra något eget kommer du att lära dig massor. Både om dig själv och andra.
 
Vi fotade lite igår. Det ser ut som att hästen är inklippt, men jag har faktiskt mest bara klippt den lite på ena sidan.. Cool va? Jag fick hjälp av min medryttare och hennes kompis. Det är dock SVÅRT att fota häst. Hästar blundar (väldigt ofta om man ska tro fotona), de flyttar huvudet, rör på öronen, rör på benen, står inte kvar där man vill att de ska stå. Precis när man trycker på knappen lyckas de väldigt ofta lägga öronspetsarna eller mulen strax utanför bilden. De är experter på det här.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela