Real Time Analytics

Livet På En Kant

Simon - det går framåt

Publicerad 2015-02-05 19:51:20 i Simon,

Jag är ju taggad nu inför flytten så jag får ridhus och allt. Det är skönt för det är ganska litet och jag tycker om lugn och ro "hemma". 
Igår var det Ante som fick djupsnö-träning och idag var det Simons tur. 
Direkt när jag tog av täcket slogs jag av vilken skillnad det blivit på honom sedan vi flyttade hit. Han börjar ju se ut som en häst. 
Idag testade jag även ett nytt bett. Jag byter ju typ aldrig och har samma enkla tränsbett på alla hästar. Nu hittade jag ett rakt mjukt gummibett på rea för ett tag sedan och jag har velat ha ett sådant. I början var det lite svårt för han hängde verkligen i bettet. Efter en stund gick det bättre och jag ska nog pröva det här på honom ett tag då det andra gärna blir aningens för skarpt för honom. Iaf när jag tömkör. 
Nu kunde han ha huvudet ganska långt frM och vi kunde få till lite schvung i steget och efter ett tag hitta bra takt. Just nu går det bara att jobba honom i trav ute då det blir lite halt med hans enorma galopp. Men vad gör det när snön hjälper till med träningen?
Jag ser framemot att fortsätta träna honom. Han liksom vinner sig i längden. Nu älskar han när vi ska ut och göra något och sätter gärna igång själv utan att man hinner reagera. 


Två bilder i lite kass vinkel. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela