Real Time Analytics

Livet På En Kant

Det mest effektiva sättet att få hästen att sätta muskler?

Publicerad 2013-09-10 22:19:50 i Hästarna, Stallet,

Jag tror att jag måste börja fundera över hur jag arbetar ibland. När jag nu skulle göra tidrapporten och gick in idag och började titta på anteckningarna över hur jag jobbat i augusti blev jag rädd. Jobbade jag verkligen så mycket? Det var fan sjukt. Visste ni att jag inte varit ledig en enda helg sedan sista helgen i juni och den helgen hjälpte jag istället till på tävling. Helgen innan det jag var ledig hade vi marknad i stallet. Det är sjukt. Jag måste försöka tänka på att vara ledig mer. Inte konstigt att jag känner mig lite sliten ibland.
 
Nåväl, nu är alla hästar installade. Det känns skönt. Jag fick hjälp av Andreas att göra iordning sista boxen. Tur var väl det för det kändes lite jobbigt att börja med det kl 19.30. Boxen var dock tom och färdig att ställa in häst i en timme senare. Det går snabbt när man får hjälp. 

Idag bytte jag bett på Ante och han gick mycket bättre på det här bettet. Det är lite skarpare. Jag valde att börja pröva ett tredelat eggbett. Jag ska ta kort så ni som inte håller på med hästar får se.

Vi diskuterade Ante och problemet med att han känns så jobbig och strulig att rida. L berättade att hon hade hört att det tar 3 veckor för hjärnan när man börjar träna att sända rätt signaler till musklerna. Det skulle innebära att det tar minst 3 veckor för en häst att kunna använda musklerna rätt när man lär den något nytt eller börjar träna något nytt. Vi beslöt tillsammans, eftersom det var en dsikussion i att få fram bäst resultat för hästen, att jag skulle pröva i 3 veckor att fortsätta med arbetet jag gör just nu. Det låter simpelt, men vi tränar just nu på att ställa på volt. Jag ska iaf inte lägga till fler övningsmoment utan traggla på med samma sak i 3 veckor och se resultatet som blir av det hela.
Min fundering gick lite vidare och jag började tänka i banor som att det nog är bra övning att köra cavaletti. Det ger ju ett relativt konstant lika arbete för hästen. Om man då ser till att det för alltid är konstant borde hästen kunna få ut mest av den träningen om man betänker att hjärnan kan få musklerna att arbeta mest effektivt då. Det blir ju liksom alltid samma arbete vid cavaletti alltså borde hjärnan komma ihåg själva arbetet med det hela tiden. Förstår ni hur jag tänker? Att man skulle kunna använda cavaletti som muskelstyrketräning.
 
*Jag har bilder, men jag orkar inte lägga ut dem just nu. Måste sova.*

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela