Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hästar ska vara glädje - inte tvång

Publicerad 2013-03-08 08:00:00 i Vanlig vardag,

Jag hoppas på jobbet jag sökte igår. Det skulle verkligen passa in perfekt, eller ja, nästan iaf. Jag skulle ha ett jobb som passar med antalet timmar jag kan jobba. Det som är lite sugigt med det här jobbet är att jag kommer jobba 8 lördagar i rad. =( Vissa saker får man kompromissa med. Lönen skulle täcka upp min hyra, räkningar etc. Utöver det skulle jag även ha tid för att fortsätta arbetet med min egen "verksamhet".
Där har jag faktiskt fastnat lite just nu, men jag tar det som det kommer. Helt plötsligt lossnar något och då får jag fart igen och allt rullar på.
Jag håller dessutom på att utarbeta en annan lösning på stallet. Ja, det är inte så mycket som kommer att förändras förutom vissa förbättringar. Det är det vissa saker jag jobbar på. Det har med när, var och hur mina hyresgäster betalar. Jag har kommit fram till att jag vill ha ett annat upplägg för det inför framtiden.
Det blir skillnad beroende på hur många boxar det finns för uthyrning om hur man vill lägga upp det hela. Jag har också noterat vad som kan tyckas vara orättvisor, vad som inte kan bli dyrare vare sig för mig, eller hyresgäster.
 
Det är många aspekter att ta hänsyn till. Jag återkommer med en guide gällande betalning av stallhyror när jag är färdig. Jag vill poängtera att det handlar om upplägget och inte vad och när man betalar.
 
Jag vill ha en lösning som är den bästa både för mig och mina hyresgäster.
 
Jag tänker alltid:

*Vad vill jag ha i ett stall om jag betalade till mig själv?
Det jag vill ha - det försöker jag i den mån jag kan ge.
*Vad värdesätter jag?
Hästar som trivs bra. Vatten och hö oavsett. Det är A och O. Resten kommer efter det.
*Vad är mina personliga värderingar gällande hästhållning?
Alla värderingar kommer alltid uppifrån. Det blir inte annat än mina grundvärderingar och dessa speglar sig sedan nedåt(i stallet).
*Vad känns ok att göra och vad känns tvunget?
Det finnns många andra stall som drivs som diktatur. Jag vill att det ska vara ett fritt val. Har vi roligt när vi gör tråkiga saker kommer alla ändå. Jag vill att man ska ha ångest över att man inte kan komma på städdagen - för då missar man något.
*Vad vill jag känna när jag kommer till stallet?
Jag vill känna glädje och gemenskap. Att vi har roligt ihop och respekterar varandra oavsett gren, häst eller vad vi än vill göra med hästen. ALLA hästar har lika värde som individ oavsett färg eller form.
 
Jag känner inte många som håller på med häst proffesionellt och faktiskt TJÄNAR pengar på det. Alla har ett jobb vid sidan av. Jobbet kommer först för det är det som gör att man har råd att betala hyran. Därför anser jag det viktigt att man tillåts ha en dålig dag utan att man ska behöva ha ångest för att man inte gjort tillräckligt. Ångesten skapar bara en ond spiral som stjäl ens energi vilket leder till att man får mer och mer ångest.
 
En viktig sak som många också glömmer i stall är att vi våran gemensamma nämnare är att vi har häst för att vi tycker det är roligt. Tänk om någon på din "dåliga" dag redan har gjort allt jobbigt och tråkigt arbete och du kommer till ett nystädat, krattat och fint stall? Jag lovar att din dag är räddad och du kommer att bli mycket gladare. Nästa gång är det säkert tvärtom.
 
Istället för att vara med och skapa en negativ spiral kan faktiskt just du ändra den. Det är alltid någon och denna någon kan lika gärna vara du som den är någon annan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela