Real Time Analytics

Livet På En Kant

Bygga hinderpark - mur

Publicerad 2013-03-12 10:19:12 i Stallet,

Igår fick jag reda på att en i stallet fått skivor, byggmaterial alltså. Eftersom jag just nu är inne på hinder och hinderbygge i hjärnan tänkte jag i morse på att de kanske kunde användas till en mur.
 
Då undrar jag ju lite saker. Av säkerhetsskäl - vilken dimension ska man ha på skivorna? Det går säkert att googla fram. Om den är för tunn kommer muren att gå sönder när hästen river/stannar på muren eller så trampar den igenom. Allt är onödigt och farligt. Om dimensionen istället är för tjock kommer muren att väga bly och ingen kommer att orka lyfta den.
 
Då kommer vi till nästa fråga: Jag har svårt att tro att muren kommer att bäras in/ut mellan varje gång den hoppats. Alltså behöver den vara väldigt väder och vind-tålig, alt att man täcker den med något när den inte används. Tror ni det fungerar? En presenning till exempel. Grejen ju att vårat hinderförråd, om man nu kan kalla det för det är en bra bit från ridbanan.
 
Nästa fråga som kommer är då: Vad är lagom höjd på lägsta murdelen? Jag ser gärna att det finns två höjder på delen man kan ha längst ner. Personligen tränar jag gärna hästarna på titthinder på lina och muren vill jag gärna ha låg då. När jag tränade Ante för något år sedan hoppade vi de lägsta delarna på linan. Lägsta murdelen, förutom de som var 10-20 cm, blev 70 och det tycker jag är lite för högt på volt med en häst på endast 3 år. Har ni några ideer om lagom höjd?
Jag tänkte ha en grunddel på ca 60-70, sedan påbyggnadsdel på 40-50 och sedan smådelar på 10-20 cm och toppen, ni vet det vita, torde vara ca 5-10 cm. Har ni andra förslag?
 
När jag ändå var ute och googlade runt hittade jag den här sidan: http://www.melinshastohund.se/28104175
Jag ögnade bara igenom texten och han verkar bygga hinder åt andra. Väldigt fina. Själv blev jag lite sugen på det här.
 
 
Det verkar inte alltför krångligt, enkelt och stilrent.
 
På den här sidan kunde man hitta mycket smått och gott också: http://www6.idrottonline.se/LeksandsRK-Ridsport/Tavlingar/Hoppning/ConnysHinderpark/
Bilderna nedan kommer därifrån.
 
På de här två översta bilden är det ganska lika konstruktion på grindarna under det första hindret och infångarna på det andra. Det kanske kan bespara en del materialinköp?
 
 
Det här hindret var döpt till palatset. Det fick mig givetvis att haja till. Det är klart att stalldel palatset måste ha ett palatshinder. Frågan är: Hur ska vårat se ut?
 
En mur. Den här är nog lite bredare än jag hade tänkt mig, eller så är det bilden som luras. Konstruktionen ser dock tillfredställande ut.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela