Real Time Analytics

Livet På En Kant

Vintips och helgbekymmer

Publicerad 2011-03-19 09:30:38 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Helg igen då. Idag blir det shopping och sedan massa folk, och nej, jag har inte tömt alla kartonger. Dessutom ska jag hinna till stallet, handla, dammsuga och hinna hem. Fast kanske inte i den ordningen då. Jag känner redan nu att det kommer att bli lite stressigt, men samtidigt har jag kommit på mig själv med att ha skruvat upp tempot lite.

Det ska bli skönt att komma ut till stallet efter att inte ha varit där sedan i tisdags. Jag får sådan ångest när det är andra som ska ha hand om hästarna. Känns jobbigt att inte kunna kolla allt själv, men det har nog gått bra. Norton hade tydligen tappat en sko så jag måste verkligen ta tag i det här med hans dejt med hovslagaren. Börjar bli lite sugen på att rida honom lite mer. Någonstans känns det som att jag tappat gnistan lite när det gäller det, men jag hittar den väl snart igen, annars får jag helt enkelt ta och lägga ner.

Ikväll ska det bli nice. Jag provsmakade lite av ena vinet jag köpte igår och det var sjukligt gott. Det är verligen tur att min kropp inte är sugen på alkohol så ofta annars skulle jag lätt ha blivit typ vinalkoholist. Ja, och ni behöver inte oroa er. Jag drack typ ett halvt glas för jag har lärt mig att om jag häller upp ett helt hinner det typ surna innan jag druckit upp det. Gott var det hursomhelt. Dessutom finns det en flaska till som jag valt ut och det är en chardonnay. Jag tror att den också kommer att vara god.

Den första var en blandning mellan Viognier/Chenin Blanc/Sauvignon. Jag tycker ofta att viner som har en blandning av Sauvignon och någon annan druva brukar smaka bra. Riesling tycker jag är svårt för det smakar ofta lite blaskigt, vattnigt och har en ton av tvättsvamp. Det kanske är så att jag köpt fel Rieslingviner, men jag vet inte. Föredrar de som jag nämnde alldeles nyss.

Vanligtvis brukar jag försöka hålla mig till europeiska viner och ibland australienska, men den här var från Sydafrika och jag får väl kolla lite mer på de vinerna i fortsättningen.

Information om vinet hittar ni här och det kostade 75:-. Helt klart värt pegnarna och mycket, mycket godare än det förra vinet jag drack. Det skrev jag också om här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela