Real Time Analytics

Livet På En Kant

Min hjärna är ett mysterium

Publicerad 2011-03-14 17:41:38 i Tankar om att ha Livet På En Kant,

Jag blir så trött på mig själv nu. Varför har jag en åsikt om en människa bara för att den människan påminner om en annan? De här personerna har väl vissa lika personlighetsdrag, men mest är det att de är lik varandra utseendemässigt. Nu måste jag verkligen anstränga mig för att inte låta mina erfarenheter som jag har från den andra personen påverka min åsikt om den nya.

Som det är nu måste jag verkligen anstränga mig för att inte tappa respekten för den här personen. Det känns faktiskt svårt. När jag tänker efter kommer en dålig erfarenhet till in från en annan person som sänker den här nya stackaren ännu mer och det känns verkligen inte bra. Det är egentligen ingen stackare, men ur mitt perspektiv blir det ju det eftersom jag vet att jag är påverkad av andra faktorer. Nåväl, jag kommer väl över det snart. Jag har i åtanke att det är annat som påverkar än personen själv. Det är ju mig själv det här problemet grundar sig i och inte någon annan person faktiskt. Det är jag som måste jobba med mig själv bara.

Jag tror att om man kommit till medvetande om sådana här saker blir det lättare att växa som person för det är inte förrän då man kan börja jobba och utveckla sig själv med det. Det flesta påverkas bara av vad som är runt omkring och skapar aldrig någon egen uppfattning. Nummer två som kommer efter det är ju att kunna stå för det man tycker och där faller ännu fler bort. Ibland även jag faktiskt. När jag bara vill åka med strömmen brukar jag låtsas hålla med till viss del, men aldrig tillräckligt för att tappa min tro på min egen åsikt. Det gör jag bara när jag inte orkar lägga någon energi på det utan behöver den till annat.

Löjliga saker att fundera om egentligen. Jag kanske bara borde växla upp i mitt liv och inte fundera på något alls, men jag vet inte. Vad gör då livet intressant? Nej, jag ska fortsätta grubbla över livets mysterier. Uppenbarligen vill ju ni också göra det eftersom ni läser. Idag var det här vad min hjärna höll på med. Imorgon är det något annat och i övermorgon något tredje. Jag måste ju skriva något positivt också  och jag kan säga att det finns en person som jag faktiskt ser som mer och mer intressant och bra som människa. Oftast måste andra nedgraderas, men i det här fallet är det precis tvärtom. Jag tycker om intelligenta människor som kan tänka själv och som kan stå för sin åsikt, men samtidigt respektera att andra har andra åsikter och låta dem fortsätta ha det.


"Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en."

Nalle Puh - A.A. Milne

Kommentarer

Postat av: Eve

Publicerad 2011-03-14 19:24:00

Jag tror att de flesta människor har något som tilltalar en och sen sidor som kanske inte tilltalar oss lika mycket. Det är väl sånt som gör oss alla unika. Ofta handlar det ju om åsikter, inte "vem har rätt och vem har fel". Jag tror att man måste försöka lära sig att tänka på det. Vad är det Dr Phil säger typ jämt? (inte för att han är min idol men just det här gillar jag) Har du hellre rätt än är lycklig?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela