Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hur når jag mina mål? Del 1

Publicerad 2013-03-08 12:15:00 i Målmedvetenhet,

Jag har funderat många gånger på varför jag är bättre på tävling än träning. För ärligt talat känns det ofta som att jag levt på min talang genom hela min ridkarriär. Ofta har jag tyckt att det känts jobbigt och drygt att åka iväg och träna och lagom har varit att träna en kurs per månad eller regelbunden träning en gån varannan vecka.
 
Jag vet många som åker och tränar, tränar och tränar varje vecka och ibland flera gånger i vecken. Problemet för mig blir då att jag inte har någon tid för eftertanke i det jag gör. För mig är det viktigt att ha en kommunikation med tränaren och att jag till nästa gång får en eller några saker att träna på. Jag åker då hem och prövar mig fram. Jag gör fel massor med gånger och provar att göra tills jag gör det rätt och jag och hästen har hittat varandra i det vi ska göra.
 
Om jag då skulle träna väldigt ofta sitter oftast läxan inte till nästa gång och utöver att jag inte hittat den saken läggs nya saker på som jag ska kunna. Allt blir en enda stor gröt och det finns ingen röd tråd. Här kommer vi till något viktigt - den röda tråden.
 
Allt du gör med din häst är en del i den röda tråden till målet. Allt hänger ihop.
 
Del 1 i "Hur når jag mina mål?" är att ställa sig frågan:
 
Vad är mitt slutmål?
 

Har du inget slutmål är det en omöjlighet att ta dig framåt. Oavsett vad du gör har du ett mål. Det spelar ingen roll om du "bara" vill träna eller om du vill tävla. Någonstans vill du komma i slutändan.
 
Börja med att tänka ut det tills vi kommer till del 2. Det spelar ingen roll om du svarar att det är till OS du vill. Om OS är ditt mål är det svaret på frågan. Inga mål är för små eller för stora.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela