Real Time Analytics

Livet På En Kant

Lösa problem vid ridning och med hästar

Publicerad 2015-05-06 21:56:59 i Ante, Hästarna,

Jag tycker det är ganska enkelt att lösa problem med hästar och vid ridning. Det finns en enkel regel: utgå ifrån att du är problemet! Hästar har faktiskt ingenting i deras natur som gör att de vill bråka. 

Jag har funderat lite sedan mitt ridpass i måndags som var så katastrofalt(läs här: http://livetpaenkant.blogg.se/2015/may/varldens-samsta-ridpass.html). Idag valde jag att pröva ett bettlöst träns, eller det var iofs ett hackamore. Ante var fortfarande en mupp. Han började med att stanna när vi gått några meter in på ridbanan lätta lite fram och vända runt åt vänster. Viktigt här är att vända samma väg som hästen vände. Man vänder tillbaka alltså, annars hästen vunnit kamp 1. Ante höll fortfarande på med exakt samma som med bettet att slänga med huvudet och muppa runt. Här kan jag konstatera att det inte är bettet i sig han går emot. Vilket ju är bra. Jag vill gärna kunna rida på vanliga tränsbett. 

I början av rid passet var han lite strulig, men jag tycker om att lösa problemen genom att vara smartare än hästen. Egentligen gick han i alldeles för låg form, eller helt överställd i halsen, men överlag var ridpasset bra för struligheten vi haft blev mycket bättre. Vad kvittar en bra form gentemot bra samarbetsförmåga. Personligen värderar jag det sistnämnda mest. Utan den kan man skita i allt och åka hem och samla frimärken. 

Jag upptäckte också hur känslig han faktiskt är för både skänkel och säte. Vi hoppade även några språng och jag säger bara wow! Den här hästen är så grym när han är bra( och så dålig när han visar sig från den sidan). 

På fredag blir det hoppning och träning. Jag ska fråga om jag får lägga ut någon bild om det blir någon bra. Ev video. 

Summa summarum när man får problem. Lös de med kunskap och intelligens. Du kommer ingenstans med våld och tvång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela