Real Time Analytics

Livet På En Kant

Strunta i penicillenet trots kraftig urinvägsinfektion (y)

Publicerad 2014-10-15 22:01:50 i Vanlig vardag,

Jag var till läkaren igår, hämtade ut mitt penicillin som jag blev tilldelad, MEN jag har struntat i att ta det. Nu kanske ni tycker att jag är galen. Jag har liksom legat med feber i två dagar, antagligen söndagen också, men då var jag liksom tvungen att göra en grej vilket betyder att man är "frisk" oavsett. 
 
Nu sitter jag här, någon dag senare. Jag fick tid för ultraljud av njurarna redan idag och de visade ingenting. Jag har inte tagit någon som helst antibiotika, jag hade urinvägsinfektion. Till saken hör att jag är expert på att bli av med denna sjukdom. Om ni någonsin träffat någon som har lätt för att få detta helvete, så kan jag säga att lätt är ingenting jämfört med mig. Att sitta ned utomhus och känna minsta lilla kyla när jag sätter mig innebär att nästa gång jag måste kissa svider det mer än du någonsin kan tänka dig. Behöver jag äta penicillin en gång under en vinter kan jag räkna med att behöva äta det en gång i månaden resten av den kalla årstiden. Det är ett rent helvete och det har lett till att jag lärt mig hantera sjukdomen.
 
Min egen "antibiotika" bestod den här gången av ingefära. Den simpla lilla roten använda jag tillsammans med ett rivjärn och varmt vatten. En gång morgon och en gång kväll. I måndags var det faktiskt det enda jag tog förutom pyttelite att äta på morgonen. Så dålig var jag faktiskt. När jag under tisdagen lyckades ta mig till läkaren passade jag även på att gå in på affären och köpa citron. En pressad citron - fyll upp glaset med vatten. Tillsätt eventuellt lite honung. Jag drack detta efter ingefäran på kvällen.
 
Ingefära har antiinflammatoriska egenskaper och citrinet(tror det heter så) gör att bakterierna som satt sig fast tappar greppet. Ett enkelt sätt att få skiten ur kroppen med andra ord. 
 
Nu sitter jag här och känner att det är jag-urinvägsinfektionen 1-0. Jag har vunnit! Visserligen svider det fortfarande lite medan jag kissar, men oj så mycket bättre jag blivit. Happy me!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela