Real Time Analytics

Livet På En Kant

Lastproblem omöjligt eller inte?

Publicerad 2014-03-08 09:00:00 i Hästarna,

Det är dags för projekt lasta Hoppan att starta. Om en vecka ska vi nämligen åka transport igen. Vi ska och löshoppa inför 3-årstestet, mer om det får ni veta senare.
 
De flesta känner eller har sett försökt lasta försöker tvinga in hästen. Det går inte. Hoppan är rädd. Det har hänt något och jag vet inte vad. Om alla skulle tänka om skulle vi aldrig ha problem med lastning.
 
Det är egentligen enkelt att lasta en häst som av någon anledning inte vill gå in. Du behöver bara TVÅ saker. För det första behöver du tålamod och för det andra behöver du veta hur du ska göra. Det är verkligen enkelt. Jag brukar ta en stol och sätta mig i transporten medan hästen får arbete själv med sina tankar.
 
Det här systemet fungerar superbra. Hoppan gick från att vara rädd och stressad bara transporten stod parkerad på gårdsplanen till att självmant välja att gå in gång två jag tränade. Hon kom in med halva kroppen och var då så rädd att hon stod på tå med bakhovarna och darrade i hela kroppen.
 
Vi får se vad som händer idag. Jag återkommer med en steg-för-steg guide i ett senare inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela