Real Time Analytics

Livet På En Kant

Motionerat hästar

Publicerad 2014-01-23 20:43:06 i Hästarna, Stallet,

Det är så skönt när man orkar med allt i stallet och känner sig nyttig. Jag motionerade båda grabbarna grus, tog hand om MB´s öga och ben ordentligt. Hon tyckte det var skönt. Det är synd nu att jag inte tog bild från när hon kom hem, för när man jämför har hon blivit SÅÅÅ mycket finare. Nu börjar hon till och med fälla skruttpälsen hon haft. Hon kan nog bli fin igen. Hon är ju ändå mitt alldeles speciella hjärta.
Simon fick ett nytt täcke idag. Jag tyckte det han hade satt så dåligt. Nu ska han få pröva ha på sig BackOnTracktäcket. Det kanske passar honom. Ante blev sur och avundsjuk. Haha! Nötter alltså.
Simon har börjat visa helt ny galopp ute. Traven är fortfarande lite "slapp" och han skulle behöva vara lite mjukare i framstället. En annan ny sak med Simon är att han har egen bjudning. I början när han kom ville han bara stanna och hade ingen lust alls till att röra på sig. Nu kan han till och med ta för sig själv. Det blir nog ordning på honom också. Det borde vara dags för en film igen.
Ante är som vanligt. Han behöver träffa hovslagaren snart. Jag ska se när jag kan få tid för honom. Jag har tid nästa fredag, men jag vet att han har massor att göra och jag vill inte tränga mig på.
Det är så himla lugnt och skönt i stallet numer. De nya rutinerna börjar lägga sig och jag kommer mer och mer in i det. Det känns som att rutinerna som är på väg att falla in passar min dygnsrytm och klocka. Det blir lite ändringar, men det blir det alltid vid förändringar. Nu får ju hästarna mat färre gånger vilket innebär betydligt mycket mindre jojbb för mig. Det är SÅ enkelt att bara lägga ut mycket mat på morgonen och sedan fodra resten inne istället för att springa med korkade påsar hit och dit. Hästarna verkar dessutom trivas och det var en dag Ante var mer hungrig, men det berodde på att jag missbedömde hur mycket hö som gick åt och han fick aningens för lite en kväll eftersom jag skulle hämta dagen efter och fick ransonera kvällsgivan lite. Annars är de glada och nöjda. 
 
Nu ska jag iaf lägga mig för kvällen snart. En lång skön dusch, sedan blir det sängen och nana.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela