Real Time Analytics

Livet På En Kant

Mirakel kan ske!

Publicerad 2014-02-14 11:56:06 i MB,

Som genom ett under.... Är det inte så man säger ibland? Det senaste året, eller sedan jag började bli frisk, har jag lärt mig något viktigt. Jag har lärt mig att ALLTID lita på min inre guide. Det gjorde jag även den här gången.
 
Den 10:e januari kom veterinär ut till MB. Vi diskuterade och det såg faktiskt inte så ljust ut för dagen. Det pratades till och med om att ta bort hästen.
Hon fick ordinerad boxvila över helgen och hon behövde också äta upp sig en del. Allmäntillståndet var i princip katastrofalt.
Den 13:e januari kom veterinär på återbesök. Veterinären gjorde en noggrannare undersökning. Nu hade MB en halv grads hälta höger fram initialt. Dvs hon var fortfarande halt.
Pga allmäntillståndet var veterinären tveksam till antiinflammatoriskt. Till slut skrev hon ändå ut det. Hästen skulle äta antiinflammatoriskt i 10 dagar.
Det gick några dagar. Det bar mig emot att hämta ut medlet. Jag tittade på lappen. Något inom mig sa att det var fel. Jag tittade på hästen och såg hennes risiga tillstånd. Vad är lättast att reparera? En hälta som blir bättre eller att förstöra allmäntillståndet ännu mer? Svaret blev hela tiden det första. Hältan kunde vänta. Hästen måste bli "fräschare" först.
I förrgår, den 12:e februari, hade MB, som genom ett under blivit ohalt. Hon gick ett lättare pass på ridbanan och travade bitvis som en gudinna. Hur kunde jag glömma hennes fina trav? Hur har jag kunnat förtränga den fantastiska hästen? Hästen som skulle gå genom eld och vatten och göra precis vad som helst för sin ryttare. Ett under har någonstans på vägen skett. Den intelligentaste av alla intelligenta hästar. Hon hörde, hon förstod och hon tänkte inte alls bli utdömd och ihjälslagen. Jag vet, för hon har bott hos mig tillräckligt länge. Jag känner henne så väl.

Nu blir det fortsatt träning. Hon kommer att komma tillbaka. Hon blir fräschare för varje dag som går och snart är hon tillbaka. Jag tog inga foton före jul. Jag mådde så dåligt, jag trodde hon skulle hämta sig snabbare från sitt lite risiga skick. Snart får ni se bilder igen. Just nu får ni hålla till godo med en gammal.
 
Vad hade hänt om jag inte hade litat på min känsla? Trots allt, behövdes uppenbarligen inte det antiinflammatoriska medlet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela