Real Time Analytics

Livet På En Kant

Hinder eller möjligheter - vad väljer man att se?

Publicerad 2014-02-23 17:50:33 i Vanlig vardag,

Under dagen har jag funderat lite över livet. Hur väljer man att se på saker? I föregående frågeställning är det lätt att byta ut ordet man mot jag, du, han, hon, vi eller de. Har ni någon gång tänkt på att i allt som sker i livet så väljer vi ALLTID. Oavsett om det känns som ett medvetet val eller inte. Vi kanske bara väljer att glida med för att det är bekvämt. Det vi väljer omedvetet kanske bara håller oss inom vår komfortzon.
 
Idag funderade jag iaf på detta och slutsatsen blev att jag senaste tiden har valt att se det mesta som hinder. Det är saker som skett den senaste tiden. Varför har jag varit sådan? Varför har jag inte istället valt att se det som möjligheter som öppnats? Ikväll ska jag ta med mig en lista att ha i väskan jobbtid och jag ska komma på 20 saker som istället är mina möjligheter för dagen. Jag ska välja att bortse från alla eventuella hinder. Hinder är ju ändå något vi själva väljer att ställa upp på vägen. Vad är det som säger att jag inte kan hoppa över det? Jag har klarat högre hinder än så här och idag har jag rutinen och erfarenheten från tidigare hinder. Det är enkelt bara jag slutar se det som hinder som är ivägen och istället väljer att se mål och möjligheter.
 
Jag återkommer med en lista. Du kanske kan göra en likadan. Vad har du för hinder som hindrar dig livet just nu? Tänker du efter har du säkert ett helt gäng som ligger och lurar. Jag kan inte för att...... Det går inte för att..... men tänk om.... Ja, fast det är ju svårt...... Tänk om du inte klarar det. Om du vänder på tidigare meningar vad får du då för svar? Tänk om du faktiskt lyckas. Vad får du då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela