Real Time Analytics

Livet På En Kant

När man behöver mer pengar

Publicerad 2013-09-05 21:29:00 i Vanlig vardag,

Idag slog det mig helt plötsligt hur jag skulle lösa ett problem. 
 
I morse satt jag och tittade på lite saker att beställa hem, eller så var det nog inte. Jag får reklam om olika saker att köpa varje gång jag öppnar ett program. Det här programmet kommer alltid upp med förslag på vad jag skulle kunna vara intresserad av. Något jag faktiskt blev intresserad av hittade jag just i morse.

Jag satt och funderade över hur jag skulle få ihop till kapitalet att köpa in varan. Det handlar inte om någon stor summa, men jag kände inte att jag hade den över just nu. Jag har gjort en del investeringar i stallet och jag vet att jag har en STOR räkning att betala i slutet på den här månaden. Därav att jag fegar och safear lite angående inköpen just nu.
 
Sedan, någonstans på eftermiddagen slog det mig att jag har ett "sparkonto". Vi kan kalla det sparkonto fast det inte är det. Jag har betalat in ganska mycket pengar på det kontot nu(minst 1000:-+ varje månad) och jag har en del att plocka ut. Det krävs lite arbete och knix och trix, men i förhållande till antalet timmar jag behöver lägga ner och summan pengar jag kommer att få är det ingenting. Haken med dessa pengar är att jag endast kan använda dem som just investeringskapital. Spännande va. Ni undrar säkert alltid hur jag gör, men det är det som är min hemlighet. Det kan låta krångligt, men det är så enkelt att ni skulle bli irrriterade för att jag alltid kommer på allting.
 
Sagt och gjort ska jag göra ALLT förberedande arbete inför det imorgon och på måndag ska jag fixa färdigt alltihop. Tänk vad enkelt det kan vara om man bara gör saker rätt och riktigt och är open-minded istället. 
 
Ni kanske tänker. Låna pengar eller så, men det ligger inte i mitt intresse. Jag vill vara Ingvar Kamprad. Alla pengar jag tjänar ska vara bekostade av mitt eget kapital. På så vis är jag alltid fri i det jag gör. Det är så jag vill ha det. Jag vill äga min egen frihet. Den är för alltid min. Ni andra kan vara ägda av andra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela