Real Time Analytics

Livet På En Kant

Chocken har nog släppt nu

Publicerad 2013-09-27 13:17:21 i Vanlig vardag,

Jag tror att jag hamnade i värsta chocken. Han som körde bilen hade nog inte fattat vad som hände när ambulansmännen tog över. Det var så här:

Jag var på väg till Willys i Rotebro när jag helt plötsligt ser en bil komma flygandes in i vägräcket. Just där jag körde är motorvägen en par meter ovanför vägen jag körde på. Bilen flög in i räcket med taket först och voltade sedan vidare in mot vägen igen. Min första tanke var "fan, den kommer flyga ner". Hade det hänt hade den flugit x antal meter bakom mig. Som tur var flög den in tillbaka. Bilen slungades runt och hamnade på taket där den fortsatte iväg i samma hastighet som den flugit i.
Först tänkte jag inte stanna, sedan insåg jag att det kunde vara fler bilar inblandade. Jag klev ut ur min bil och hur jag tänkte sedan vet jag inte. Jag ringde iaf 112 samtidigt som jag börjar springa upp mot motorvägen. När jag kommer fram vet jag inte hur många skadade det finns iofs trodde jag i det läget "hur många döda". Framme vid bilen sitter föraren mot räcket och hur han har klarat sig med endast ett litet sår på handen och ett ytterst litet märke i pannan är för mig en gåta. Behöver jag säga att jag kommer att köpa en VW nästa gång jag köper bil? Trots den enorma kraschen var hytten i det närmsta intakt. Det låg saker över hela vägbanan. Hans nycklar, bankkort etc var utspridda ÖVERALLT. 
Jag fick sitta kvar med föraren tills polis, brandkår och ambulans var på plats. Sedan fick jag lämna vittnesförhör. Mannen som kraschat frågade efter sin mobil och sade "det var den jag pratade i när det hände". Jag kommer ALDRIG mer att köra motorväg och prata i telefon. Jag kan nog inte säga att jag inte kommer att använda den på mindre vägar, men aldrig mer motorväg eller högre hastighet än 50. Fy fan alltså!

Tänk vad fort det går. Allt det här hände under ett fåtal sekunder. Sekunder som avgör om du ska få fortsätta leva eller dö. Nu var det här 3:e olyckan idag på exakt samma plats så man börjar ju fundera vad som är fel med stället.
Själv har jag noterat när jag kört där den extremt dåliga sikt man har när man kör på motorvägen och att påfarten kör in direkt i vägbanan. Vägbanan gör en liten sväng där påfarten slutar varpå det blir som att körfälten går ihop.
Jag kommer dessutom att tömma min bil på ALLT onödigt. Med allt menar jag verkligen allt utom i princip mig själv. Sakerna han hade låg verkligen överallt. 
 
Nej, nu ska jag äta lunch. Besöket på Willys kändes som att jag gått runt i en annan värld.

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2013-09-27 14:41:29

Usch vad otäckt! Tur att han klarade sig så bra! Jag hörde på radion om en av de andra olyckorna där en motorcykel typ blivit överkörd av en lastbil. Det gäller verkligen att ta det försiktigt i trafiken!

Svar: Polisen som jag pratade med hade varit där på morgonen. Motorcykeln och lastbilen hade krockat och sedan när motorcyklisten hade ramlat blev han påkörd av lastbilen.
Livet På En Kant

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela