Real Time Analytics

Livet På En Kant

När man lär hästar hoppa vattenmatta *film*

Publicerad 2013-11-16 12:33:23 i Vanlig vardag,

Det här blev en rolig dag. Jag fick en presenning av hv och när jag hämtat den och skulle lägga den i stallet blev Hoppan tokrädd. Jag var precis färdig med Ante och hade henne och SImpan kvar i stallet. Jag hade tänkt köra lite med sadel och hänga på henne, men insåg att jag lika gärna kunde ta ut vattenmattan istället. Det blev våran vattenmatta. =) Man tager vad man haver.
Sagt och gort gick vi ut, hon i änden av longerlinanan och jag som bar presenningen. Hon var lite rädd för den, men jag säger då det. Vilken mentalitet hos MB´s avkommor. Hon fattade på en gång. Vi tittade på den i en minut när jag lagt ut den, sedan hoppade hon. Helt otrolig! Hon har ingen aning vad tittig är. Det jag också tycker om med både Ante och Hoppan är att vad det än är så hoppar dem. Ante hoppade i somras över ett märke som blivit i marken där det legat en stock. Det spelade ingen roll hur många gånger man red över. Något var det ju där nere enligt honom så det är bara att hoppa.
Simpan fick också gå över mattan. Det är lite svårare när det är en häst man inte känner, så jag tog det lite lugnare. Hoppan känner jag och det är enkelt. Jag vet hur hon fungerar. Simpan är snart likadan. Han verkar klok och intelligent.
Min tanke med Ante var att rida först, men han var varm i ett framben. Jag vet inte om han sträckte sig igår när vi släppte ihop för jag såg att han sprang lite annorlunda. Sedan blev han tokflåsig av lite longering. Det kanske är så att han har en infektiktion i kroppen. Nåväl, bara att vänta och se till imorgon.
Svårare än så här var det inte att hoppa in Hoppan på vattenmatta iaf.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela