Real Time Analytics

Livet På En Kant

Man eller hund? - en guide till dig som tänkt skaffa husdjur "Matfrågan"

Publicerad 2013-03-19 21:27:00 i Vanlig vardag,

Likheterna mellan att ha en man eller en hund är stora. Vi har därför valt att göra en guide för att underlätta i ditt val av husdjur.
 
Det första du ska tänka på är att inte avskräckas av att hunden har ett inköpspris när mannen faktiskt till en början kan erbjuda saker som kostar pengar exv middag, blommor osv. I det långa loppet kan det bli så att mannen blir betydligt dyrare än hunden. Det här med blommorna och middagarna brukar ganska snart avta och då tillkommer istället div kostnader för mannen. Middagarna kommer snabbt att bli ditt problem.

Vi kan då börja med matfrågan. En hund är mycket simpel gällande matfrågan. Man går till affären, köper en säck märkt hundmat, tar med den hem ich doserar rätt mängd. Behöver dosen ändras sätter du enkelt hunden på diet och minskar dagsdosen. Du kommer inte att märka någon större skillnad på hunden. Han kommer att vara lika glad som när han fick mat sist. Mycket enkelt och lätt. Inga konstigheter.
När det kommer till mannen är han vanligen gnällig. Inga grönsaker, ingen fisk osv osv osv. Mannen är också väldigt ofta icke matlagningskunnig, men ställer högre krav än hunden. Matbutikerna här ännu inte börjat sälja mansfoder så det är helt upp till dig att se till att mannen får tillagad mat. Män har också en dragning till pizza, hamburgare och andra onyttigheter som inte behöver tillagas av honom själv. Om de inte motionerar tillräckligt behövs diet även på mannen. Redan här blir det krångligt. Med största sannolikhet kommer han att klaga, säga att det smakar äckligt och att han är hungrig. Det kan även bli svårt att påbörja någon form av lightmat om mannen är invand på vanlig kost. Ett problem man behöver ta i beaktning när en man är satt på diet är att de kan handla vissa saker som är nödvändiga för dess överlevnad i en affär. En man får, om han har ett arbete, överlevnadsbidrag varje månad. Med bidraget kan han införskaffa annan föda som kan göra att dieten misslyckas. 
 
Slutsats i foder/matfrågan: En hund är betydligt enklare samt innebär mindre arbete än en man för ägaren. Fördel hund!
 

I nästa avsnitt kommer vi att ta upp toalettfrågan. Kan hunden stänga locket?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela