Real Time Analytics

Livet På En Kant

Dagens tips! Det du INTE bör göra under igångsättning av häst

Publicerad 2013-03-12 14:18:00 i Vanlig vardag,

Jag vill bara ge er ett tips. Om det kan se ut så här när ni rider er häst:

Då bör du inte komma på att sommarhagen är ett bra ställe att rida på under igångsättning (och att hästen vilade dagen innan). Risken är överhängande att det ser ut som ovan ännu en gång.

Smart som jag var igår gick jag ut i sommarhagen. Det var lite dumt i två avseenden. 1. Det är lika halt även i hagen vilken naturligtvis leder till att hästen inte "självmotionerar" något. 2. Om du håller på att sätta igång den har den sannolikt lite extra överskottsenergi som den har lust att förbruka, samt att alla rävarna bakom öronen har full skärpa för vad de kan tänkas hitta på.
 
Mitt lite dumdristiga val av placering på gårdagens ridtur ledde till en mycket stilfull bockserie. Hästen lösgjorde sig mycket fint åt ALLA håll och kanter i den. Han avslutade sedan med att visa prov på suverän samling genom att stegra mycket fint. Han kunde också göra detta i fin och låg form och ryggen är väldigt elastisk på honom.
 
Jag är väldigt tacksam för en gammal och väl inriden sadel som har blivit mycket väl formad efter mina ben och rumpa. Den hjälper till väldigt bra vid de här tillfällena att inte drutta på backen.

För att se ut som en segklump är "Retard Squad" väldigt snärt och smidig. Han får också MVG+ för sin naturliga styrka och bärighet. (inte alltid till min fördel dock)
 

Kommentarer

Postat av: Moa

Publicerad 2013-05-14 17:49:04

Haha ja, att vinkla haserna verkar ju inte vara något problem ;-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela