Real Time Analytics

Livet På En Kant

Visste ni att jag...

Publicerad 2013-01-14 21:20:00 i Vanlig vardag,

...jobbat åt ett kinesiskt företag i Sverige?

Det var lite speciellt eftersom det ofta ringde kineser och skulle prata med de andra kineserna. Det var också lite jobbigt att av de tre kineserna jag jobbade med var det en som kunde engelska, en som kunde utteputtelite engelska och en som såg ut som ett får om man försökte prata med honom.
 
Dessutom körde de dubbel bokföring. De hade både svensk bokföring och kinesisk. Det innebar att allt var tvungen att ha två "original" och en kopia. Helt stört egentligen. Den kinesiska bokföringen skickade de sedan till Kina för att ha superkoll. Trots att det svenska företaget köpte sina varor från det kinesiska.
 
Jag fick sätta svenska etiketter på de kinesiska produkterna, gällde att ha koll på vilken produkt som var vilken på kinesiskan. Kunde ju bli katastrof eftersom det var typ läkemedelsprodukter. Hihi! Sedan plockade jag ihop ordrarna, svarade på mail från alla världens hörn, försökte få fram information från de mindre engelskbegåvade kineserna via den något mer begåvade från/till kunderna.
 
Tänk vad lite man vet om andra människor egentligen. En millipromille typ. Tänk hur lite jag vet om dig. Du kanske också kan dela med dig av något om dina tankar och funderingar, eller för all del något annat om dig själv. =)
Bilden här nedanför kan ge er en hint om vilket företag det var, men jag tror inte så många vet vad den örnen står för. Jag kan också nämna att jag faktiskt fortfarande både köper, till mig själv och hästarna, samt säljer produkter från det här företaget. I lööööv it!
 

Kommentarer

Postat av: fanny

Publicerad 2013-01-15 12:44:37

Dela med sig säger du..
Visste du att jag blev månadens säljare på ett jobb jag hade tidigare? Jag var helt outstanding den månaden :)

Svar: Nej, du ser! Det är inte mycket man vet om andra. =)
Livet På En Kant

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela