Real Time Analytics

Livet På En Kant

The true story - att driva ett stall!

Publicerad 2013-01-31 13:07:32 i Vanlig vardag,

Att driva stall är en konst. Ett självskrivet kort kan vara att du kommer att vara hatad, bli kallad diktator. Risken att du kommer att tycka illa om dina hyresgäster är stor, dock inte lika stor som att de kommer att hata dig. Att vistas i ett stall är som att gifta sig och bo med andra personer som man inte valt själv.
 
Som stallägare tjänar du nästan inga pengar. I jämförelse med antalet timmar du lägger ner på arbete kan jag garantera dig att du snabbt kommer att räkna ut att det är en dålig affär. Gör dessutom INTE felet att räkna ut vad du skulle tjäna om du lade ner all den tiden på ett "riktigt" arbete. Jag kan garantera dig att du inte kommer att vilja fortsätta driva eländet.
 
Lägg därmed till att du kommer att tycka att (nästan) alla dina hyresgäster är lata, glömska, gnälliga, dryga och inte alls lever upp till dina förväntningar. Just, det, de snackar garanterat skit om dig och kallar dig för Saddam, diktatorn, feodalherren etc etc etc. 
 
Det konstiga är att de i sin tur betalar för att arbeta. Skev värld va? Nivån i stall behöver jämföras med ett dagis när det ska sättas upp regler o dyl. Inte för att stallmänniskor på något sätt är sämre än "vanliga" människor, utan för att, precis som på ett dagis, är det mycket gemensamma utrymmen vi delar på. Plocka upp leksakerna till nästa och städa upp skiten efter dig. Kort sammanfattat!
 
Här uppstår det också problematik. Vi når nivån dagis! Dag 1 "X plockade inte upp bla bla efter sig och jag har minsann krattat ute 4,77*1,24m." En guldstjärna till mig(X1) och en bajsklutt till X. Jag gör minsann alltid rätt för mig. Dag 2 "X har inte sopat efter sig idag, måste vara X, vem annars. X hade ju varken krattat eller plockat upp efter sig igår." X kommer till stallet efter X1 och konstaterar att det ligger flera högar hästbajs på ridbanan. X inleder med att plocka upp hästbajset på ridbanan efter X1. Glömmer att kratta, rider, trött å åker hem. Dag 3 X1 kommer till stallet, konstaterar att X varken har burit in hö eller krattat. "Två guldstjärnor till mig och två bajskluttar till X" X2 kommer till stallet. X1 talar om att den där X minsann är en lat jävel och att den nu har 3 bajskluttar efter sitt namn på listan. X2 kommer på att den nog faktiskt aldrig sett den göra någonting. Sedan är snacket igång......
 
Tänk istället om vi kunde uppskatta det vi gör FÖR varandra i ett stall. Strunta i om du gjorde mer dag 2. Vem tror ni vill hålla på med X1. En sur, gnällig och bitter jävel. Uppskatta istället de små sakerna.
 
Vi är tillsammans i ett stall för en enda anledning: Vårat gemensamma intresse HÄSTARNA.

*Det går inte att mäta arbetsbördan. Det är tungt, kallt och 365 dagar om året.
 
*Någonstans gör vi alla så gott vi kan. Gör inte du? Tror du inte att dina stallkamrater egentligen gör det också? Om inte annat: Fundera över hur DU kan göra för att ändra så att situationen blir annorlunda. Glöm inte att du är en precis lika stor del av stallet du står i som alla andra. Alla behövs och kan bidra med sitt.
 
*I slutändan är det ändå hästarna som är viktigast i ordningen: Vatten - mat.

Vi väljer själva vilken miljö vi vill ha i stallet och alla påverkar lika mycket negativt eller positivt. Kom ihåg! Den som gnäller mest är antagligen den som gör minst.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela