Real Time Analytics

Livet På En Kant

Att göra en webshop

Publicerad 2013-02-27 08:03:32 i Vanlig vardag,

Alla kanske tror att det är en enkel match att göra en liten webshop. Så är det inte. Det är sjukt mycket jobb och det redan innan man ska lägga ut alla produkter.
 
Själv har jag idag lyckats installer min shop på mitt webhotell och sitter just nu med betallösningar. Jag har lite andra "små"prylar att fixa med såsom göra iordning fraktpriser, vikter och sådant. Jag satt och funderade igår en del och har kommit fram till att jag måste göra en plan annars kommer jag att hålla på med det här både dag och natt tills jag är färdig och när jag väl då är färdig kommer jag att vara totalt knäckt och det blir ingen shop. Jag känner mig själv och vet hur jag fungerar. Nu älskar jag att hålla på med sådant här och då fastnar jag och blir helt uppslukad av det.
 
Gällande betallösningar har jag kollat på Paypal. Jag har redan ett företagskonto där och tänkte att det skulle vara en bra lösning. Dock läste jag att de hade strulat och börjat betala tillbaka en massa pengar till en som använde dem som betallösning. De betalade alltså tillbaka pengarna till kunderna för de började ifrågasätta personens affärer. Skrill som jag sedan tittade på har bara betalning via Nordea som jag fattade det, eller betalning via Nordeas internetbank. Jag vill helst ha betalning via alla bankers internetbank. Frågan är vad det kostar. Följdfrågan blir naturligtvis: Hur många kunder förlorar jag på att inte ha betalning via alla bankers internetbank? Personligen föredrar jag att betala via internetbank och inte via kort på nätet.
 
Jag måste också sätta mig och göra en ordentligt budget. Det tillkommer kostnader både här och där när man väl har en shop. Jag ska göra en liten guide senare så ni förstår hur det hänger ihop.
 
Jag behöver räkna ordentligt på prissättning, arbetstimmar, förväntad omsättning.
 
Det är dessutom viktigt att ha en bra och kostnadseffektiv marknadsföring. I mitt huvud har jag arbetat ut en bra plan och jag tror på den.

Jag har också en deadline för när butiken ska vara up-and-running.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela