Real Time Analytics

Livet På En Kant

Florence Nightingale 2013 = jag

Publicerad 2013-08-20 21:46:00 i Vanlig vardag,

Idag hittade jag en tant på vägen mellan två kunder, eller rättare sagt, tanten hittade mig. Hon satt på en sandlåda med sin vagn bredvid. När jag gått förbi halvropade hon "Hallå! Du hjälpa?". Jag stannade till och gick tillbaka några steg. Behöver du hjälp frågade jag. Hon pekade upp för den lilla backen och sa "jag bo uppe". Sagt och gjort hjälpte jag den lilla damen upp för backen och in i lägenheten. Hon var riktigt risig, när hon sitter på bänken inne i hallen pekar hon på två ställen på magen och säger cancer.

Jag inser ganska snabbt att jag inte kan lämna damen utan att göra något. Efter några försök att prata inser jag att hennes svenska är kraftigt begränsad. Polska? frågar ja och hon svarar ja. Tänker snabbt och kommer på att min medryttare kan polska. Ringer henne som tack och lov svarar. Förklarar läget att hon måste vara tolk i samtalet mellan mig och damen. Fungerade superbra. Det var knappt så jag vågade lämna damen utan min tanke var först att ringa en ambulans, men med tolken kunde vi komma fram till att hon klarade sig ikväll, men behöver hjälp med lite andra saker. Det blir mitt projekt för morgondagen att vidarebefordra det.,
 
10 karmapoäng senare tänker jag nu lägga mig med ett leende på läpparna. Visserligen beror det till viss del på annat berättar om det imorgon ;-) Handlar om en man faktiskt och han får mig att må så bra. Hihi! Imorgon berättar jag.

Godnatt kära vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela