Real Time Analytics

Livet På En Kant

Vad avgör ett misslyckande?

Publicerad 2013-04-18 12:44:37 i Vanlig vardag,

Ofta hör jag människor säga att de misslyckats eller är rädda för att mislyckas. Jag kände också så förut. Idag är det väldigt sällan det händer. Jag kan faktiskt inte ens minnas när jag kände det senast. Det är möjligt att andra har åsikter om hur jag ska vara, göra och leva. Deras åsikter spelar ingen roll. Jag är den jag är.

"Att misslyckas är för mig att ångra något man aldrig vågade göra i rädsla för att misslyckas."
 
Vi lever i ett samhälle där vi döms efter vilken bil vi kör, vilka möbler vi har, hur mycket pengar vi tjänar varje månad, hur höga betyg vi får. Har vi inte topp på precis alla punker - ja, då kan vi klassificeras som misslyckade. Ytan utåt är det viktigaste. Hur vi gör för att ta oss dit, det kvittar.
 
Jag skulle vilja säga att det enda misslyckandet som egentligen är relevant är det du känner inom dig. Vad vill du egentligen i livet? Är det det här du vill? Vad får dig att känna dig misslyckad - och varför?
 
Jag ställde frågan till mig själv för många år sedan. Hela mitt liv kändes som "ett fucking failure. Det fanns precis INGET som var bra med mig. Någonstans mitt i det här började jag fundera. Känslan misslyckande inom mig bottnade i att jag kände mig misslyckad för att jag trodde att andra ansåg mig vara det. Jag vet inte varifrån det kom, men jag började vända på det hela. Se på mig själv från ett utomstående perspektiv. Ungefär som att begrunda sig själv i en spegel. Om jag var någon annan hade jag ansett mig själv som misslyckad?
 
Svaret blev alltid nej. Jag hade inte ansett mig själv som misslyckad om det jag ansåg var ett misslyckande hade hänt någon annan.
 
Varför kände jag då känslan misslyckande om mig själv?
 
Jag började fundera lite mer över det hela. Det jag kom fram till var att vi ställer krav på oss själva att vara perfekta utifrån att vi ska ha topp på allt. Har vi inte topp på allt börjar ångesten komma krypandes. Vi behöver inte vara perfekta på alla punkter. Vi behöver bara göra det vi själva känner är viktigt för oss. Sätt upp mål för dig själv. Både rent konkreta, men även mål för känslan inom dig.

Ett steg till som kan vara bra att lägga till är vad som händer om jag inte uppnår mina egna mål. Jag kanske kan skapa en ny chans. Inget är för sent förrän sista spiken är slagen i kistan.
 
Allt handlar om dig själv. Vi andra ser inte dig som misslyckad även om det känns för dig. Det är bara din åsikt om dig själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela