Real Time Analytics

Livet På En Kant

Tips för att ta sig loss från negativt tänkande

Publicerad 2013-04-08 16:21:13 i Vanlig vardag,

Jag haft en riktig dipp senaste veckan gällande vissa saker i mitt liv. Det är svårt när man inte kan se en lösning på något som blivit ett problem. Man får liksom ingen rätsida på det hur man än vänder och vrider på det. Ingen kortsiktig lösning och ingen långsiktig. Så vad gör man då?
 
Det är omöjligt att lösa något som upplevs som ett problem om man inte kan se en ljusning i någon ände, Det är lätt att hamna i negativa grubblerier. Det spelar ingen roll om det handlar om pengar, jobb, kärleksliv eller något annat. Man är låst. Fast i sina egna tankar. Man fokuserar på det som varit, är och sker just nu. Lösningen kommer med största sannolikhet inte att komma exakt på sekunden här och nu. Den måste först utvecklas som en tanke. Tanken är grunden till lösningen.
 
När du fokuserar på att du inte har några pengar, inte har något jobb och/eller att du känner ensamhet skapar du en närvaro av allt det du inte har och en frånvaro på det du vill ha. Hemligheten ligger i att hitta närvaron i det du vill ha. Har du haft det tidigare? Backa tillbaka klockan till när du senast hade det du vill ha, alternativt när du starkast kände för det du vill ha nu igen. Fokusera på känslan av när du har det du önskar. Det är här du hittar det.
 
Har du inte haft det du önskar tidigare är ett bra tips att ge dig själv hopp om att kunna få det. Alla kan till exempel vinna pengar på lotto, bara man spelar. Börja skapa en visuell värld där du har det du önskar. Letar du jobb, visualisera fram det jobb du önskar. Om du inte vet vad du vill ha kommer det inte att komma till dig.
 
Jag körde mitt "problem" på känslan när jag senast upplevde något positivt inom det. Inga under har skett än annat än att jag själv hittade lite inspiration till att leta mig framåt och pröva nya saker. Se nya möjligheter. Och nu är jag på väg. Allt löser sig. Nu var det ju igårkväll jag hittade tanke-lösningen på problemet och det tar väl någon dag innan problemet är löst helt till 100.
 
Allt handlar i slutändan om ens egen inställning till saker i livet. Varje dag är en ny dag fylld av nya möjligheter. Vi väljer varje dag när vi kliver upp vem vi vill vara. Det har inte med någon annan att göra, det har inte med vad du gjorde igår att göra. Det har med dig själv - här och nu- att göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela