Real Time Analytics

Livet På En Kant

Fjantridning vs träning av häst

Publicerad 2012-09-09 13:55:00 i Vanlig vardag,

Idag blev det motionering av båda hästarna. Norton fick lite "trimning" på ridbanan. Han känns ganska stark och i hyfsad kondition, men det kändes att han inte blivit riktigt lösgjord på länge.

Ante fick ett lättare pass i sandgropen. Vi hade sällskap och den andra hästen var inte lika "fit" så även med en extravända för Ante kändes det knappt som en uppvärmning. Jag förstår verkligen skillnaden mellan andra som rider och när jag tränar mina hästar. Jag förstår också varför mina hästar blir smala så fort de är i träning, medan många andra i stallet undrar varför deras hästar fortfarande är tjocka. Det kanske skulle vara intressant att ta med några av de andra fläsktrollen på utetur och se om de hänger med. Jag kanske måste börja hålla lektioner i hur man faktiskt tränar en häst. Det är inte när ryttaren är trött som hästen är slut. Hästen ska tränas, inte skrittas och den mår faktiskt bäst av riktig motion och inte fjantridning.

Kommentarer

Postat av: Fanny

Publicerad 2012-09-09 15:10:41

Haha jag känner att kängan träffar mig. Fast jag blir duktigare och duktigare på att fortsätta även om jag själv blir trött. Om jag inte flyttar gränserna blue det ju aldrig bättre :)
Jag skulle lätt gå din kurs ;)

Svar: Oj, menade inte egentligen såsom texten tolkades i inlägget när jag skrev det. Inser att jag borde läst igenom. Tänkte mer på hästar i allmänhet som inte tränas, men att en del hästar i stallet är, öhh, lätt överviktiga. Hehe! Det var så jag hade tänkt skriva, men det borde ha blivit en mening till där jag skiljde sakerna åt. =)
Livet På En Kant

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela