Real Time Analytics

Livet På En Kant

Balans i livet

Publicerad 2012-11-13 08:53:51 i Vanlig vardag,

Igår kväll satt jag och läste lite. Jag kom fram till något som handlade om balans i livet. Nu kom jag in på det de kallade för personlig balans. Det stod att det ofta bestod av följande: vi/jag, inre/yttre, kontroll/tillit, arbete/fritid, aktivitet/vila, beroende/självständighet, glädje/sorg och materialism/icke-materialism.
 
Vissa av de här bitarna känner jag inte är i balans vila/aktivitet är en. Jag vilar alldeles för lite. Det spelar ingen roll om jag är trött eller inte. Jag har liksom inte ron till att göra det. Jag är ju också i alldeles för stort behov av kontroll och har alldeles för lite tillit till andra människor. Jag kanske ska göra det till ett antal "övningar".
 
När det gäller kontroll och tillit har jag två saker jag ska öva det på på en gång, eller den ena börjar om ett tag. Jag har aldrig sett det som att jag har för lite tillit förut utan som att det är något jag ska göra annars blir det fel. Det andra är en person som jag senast igår tänkte att jag aldrig kan lita på igen, men det är helt fel. Faktum är att det nog är en av de personerna jag kan lita på mest i slutändan. Jag ska iaf öva med tanken på det här. Jag måste sluta tänka på att jag inte kan lite på hen och tänka att det är den person jag kan lita på mest.
 
Vad gäller glädje/sorg  måste nog hitta lite större dalgångar. Här är det som bara något mitt i läge. Jag ska hitta lite större glädje först. Det verkar ju rimigt för att sedan kunna känna större sorg. Det får inte bli något likgiltigt läge.
 
Jag ska börja jobba med de här sakerna och se vad jag själv kan få för resultat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela