Real Time Analytics

Livet På En Kant

Prövade lite nytt till Ante ikväll

Publicerad 2012-05-20 22:24:23 i Vanlig vardag,

Jag fick lite tips igår på saker man kunde pröva. Det ena var att byta nosrem. Jag har tidigare ridit på en remontnosgrimma på Ante och nu fick jag tipset att jag kunde byta och se om det blev bättre. Valet föll på en vanlig engelsk nosgrimma.

Tips nummer två var att pröva att sätta en rem från bettringen och under hakan på hästen.

Resultatet blev att jag inte kunde styra och att hästen hängde väldigt, väldigt mycket i handen. Han gick dessutom väldigt spänt överlag och jag hade ingen som helst känsla eller kontakt med honom. Det hela slutade med att jag efter två varv i trav klev av och gick in och bytte tillbaka.

Det jag istället prövade var att först spänna remontnosgrimman lite lösare, men då slängde han mer med huvuduet så det slutade med att det jag tyckte fungerade bäst var att ha den spänd ett hål hårdare än vanligt. Nu brukar jag ha den väldigt löst.

Ridpasset i övrigt gick bra. Jag red mest i galopp. Min dressyrguru K sa en gång till mig att det är helt ok att träna i den gångart som fungerar bäst. Sagt och gjort. Jag och Ante övar mest på galopp just nu. Förra sommaren var traven det som gick bäst och då travade vi. För stunden har vi hittat ett läge där han går i förhållandevis låg form och jag står upp och han bara rullar på i galoppen. Det är vråat "noll-läge" just nu. Idag smög jag in lite fler svängar där jag ville att han kortade upp med bibehållen form, takt och balans. Jag tycker att det gick bra. En del gånger bättre än andra.

När vi var färdiga var han helt slut. Jag har efter bara två veckors träning kunnat se att han har en tendens att falla ur istället för att bygga muskler så det blir till att ta en funderar på vilket kraftfoder jag ska köpa och ge. Jag vill helst ge under ett kilo totalt för jag vill bara ge vid intaget och inte på morgonen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela