Real Time Analytics

Livet På En Kant

Fix på uteplatsen *bildbomd*

Publicerad 2012-05-27 22:17:27 i Vanlig vardag,

Dagen har ägnats åt min uteplats. Jag kände att jag inte hade lust att rida idag så jag gjorde inte heller det. Det är skönt att vara ledig-ledig vissa dagar ibland. Känslan efter festen igår som var asanice ligger kvar och nu har jag dessutom känslan av att jag kan få det vackert ute i mig. Utöver det är det väldigt bra för själen att arbeta med blommor. Det är en form av befrielse på något sätt.

Iaf, här kommer bilder från mitt arbete idag.


Så här såg det ut i förmiddags när jag hade planterat lavendlarna i blomlådan och den lilla basilikan. Jag passade även på att hänga upp den lilla välkomstskylten.


Det här är krukorna nedanför blomlådan efter att jag varit på ICA och handlat lite mer blommor. I den stora blå krukan satte jag förutom penséerna som var där sedan innan en afrikansk marguerit. Den var vit med blått i mitten och blåa inslag på undersidan av bladen. Jag tror den kan bli snygg till den blå krukan.
I den lilla blå krukan sitter en nejlika. Jag tog en som inte börjat slå ut än. Jag vill gärna att den blommar hemma hos mig och inte i butiken.
I den terrakottafärgade stora krukan sitter det lite mer lila-aktiga penséer. Penséerna dog nästan strax efter jag köpt dem så jag är glad att de återhämtat sig.¨




Det här är min lilla kryddlåda med välkomstskylten hängandes bredvid.


Från vänster ser ni först en lavendel, sedan en timjan, efter det en basilika och den är väldigt liten och går nog inte att urskilja mot myntan som kommer efter. Jag hoppas basilikan ska ta sig ute. Lådan avslutas med ännu en lavendel.



Här ser ni andra sidan av uteplatsen. På stolen har jag planterat en lavendel. I stora lådan är det smultron som jag hoppas ska överleva eftersom jag var upp och hämtade dem i skogen.


Här ser ni mina två tomatplantor. Jag tänkte att de kunde få börja i den här baljan om jag skulle behöva ta in dem någon natt. Senare tänkte jag sätta dem bakom smultronen med en spalje bakom.



Här ser ni vägen upp till min uteplats. Den är väldigt överväxt med ogräs och jag vet inte riktigt hur jag ska få bort det, men jag har många trädgårdskunniga i närheten så någon kommer säkert med tips. Antar att det bara är att börja rensa. =(


Det här är den nedre av krukorna. Kommer inte ihåg vad jag satte i dem nu, men det är marktäckande perenner i båda.



Det här är då perennen som står närmast uteplatsen. Jag tänkte sätta ut dem på backen när jag rensat bort allt ogräs, men antar att det tar ett tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela