Real Time Analytics

Livet På En Kant

Nu ska jag tigga allmosor igen....

Publicerad 2012-06-26 17:16:06 i Vanlig vardag,

Fick nu förfrågan om mitt erbjudande om att skänka kläder från mitt lager av underkläder stod kvar som jag tidigare gav till kyrkan. Naturligtvis gör det det! Annars skulle jag aldrig ha erbjudit mig innan. Förfrågan gällde ett stycke bh till en asylsökande kvinna samt ett par trosor till en kvinna med stl 48.

Den asylsökande kvinnan får ersättning från migrationsverket som räcker till mat till henne och hennes barn. Nu till mina allmosor som jag tänkte be om från er. Snäll som jag är tänkte jag att jag kunde skicka med ett stycke presentkort från ICA(hittade bara att det var ICA som hade sådana presentkort). Då kan de ju handla vad som helst där. Smart va! I dagsläget lever de på följande(hämtat från Migrationsverkets hemsida)

"Ersättning
Om du inte kan få arbete eller av någon anledning saknar pengar kan du ansöka om dagersättning. På de anläggningar där fri mat ingår är ersättningen:
•24 kr/dag för vuxna ensamstående
•19 kr/dag per person för vuxna som delar hushåll
•12 kr/dag för barn t.o.m. 17 år (från och med tredje barnet halveras dagersättningen)

Ersättning som ska räcka till matinköp
•71 kr/dag för vuxna ensamstående
•61 kr/dag och person för vuxna som delar hushåll
•37 kr/dag för barn upp till 3 år
•43 kr/dag för barn 4-10 år
•50 kr/dag för barn 11-17 år (från och med tredje barnet halveras dagersättningen)

Förutom mat ska ersättningen räcka till kläder och skor, sjukvård och medicin, tandvård, hygien- artiklar, andra förbrukningsvaror och fritidsaktiviteter.
"

Så kan du tänka dig att ge en 10:a eller två till dessa? Vet inte vem kvinnan som behövde trosorna är, men jag kan ju dela summan rakt av och ge presentkort till dem båda. Vill tillägga att det här är människor som vänt sig till Svenska Kyrkan och bett om hjälp. Det finns alltså ingen baktanke eller egen vinning bakom det hela. Om du tycker det verkar som en rimlig summa pengar att leva på kan du pröva en månad själv.
Någon gång mellan torsdag och söndag kommer jag att åka och lämna kläderna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Livet På En Kant

Bloggen handlar om mina sjuka idéer och konstiga tankar. Min fritid avhandlar jag med mina hästar och Vson. Ibland gästbloggar Vson. Jag är inte normal, men det är bara att läsa några inlägg så har du snart fattat konceptet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela